Nassim Taleb: ‘Bitcoin is goed, maar bijna alle Bitcoiners zijn idioot’

Nassim Taleb vindt Bitcoin een goed idee, maar is ook van mening dat de meeste investeerders de nuances ervan niet begrijpen. De auteur van onder andere The Black Swan, Skin in the Game en Antifragile vindt zelfs dat ‘bijna alle Bitcoiners idioten zijn’.

Taleb over Bitcoin

Op Twitter legt hij uit waarom hij zich zo over deze groep crypto beleggers uitlaat. Het gebeurde afgelopen zondag in een woordenwisseling met maximalist Giacomo Zucco. Ze hadden het over libertarisme, risico’s strategieën en Hayek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zucco was het niet eens met de opvattingen van Taleb over het opleggen van centrale planning door bureaucraten en politici die “geen skin in the game” hebben als de beste strategie voor risicomanagement.

Hij ergerde zich aan het feit dat Taleb groot is geworden door onder andere zijn visie over ‘antifragile localism & skin-in-the-game requirements’ om vervolgens het tegenovergestelde te verkondigen over centrale geregelde oplossingen.

Taleb gebruikte Bitcoin als voorbeeld in zijn uitleg:

De voormalige handelaar van Wall Street heeft zichzelf bestempeld als een localist. Of: ‘een ‘libertariër voor hogere levels van de centrale overheid’.

Taleb ging hier enkele jaren geleden ook al op in toen hij schreef over de Oostenrijkse economie. Een stroming waar veel Bitcoin aanhangers ook fervent fan van zijn.

Libertariërs

Ondanks de toenemende druk voor veel landen om Central Bank Digital Currencies (CBDC) te creëren, zijn er veel mensen in de cryptocommunty die Bitcoin zien als manier om zich los te maken van traditionele financiële instellingen.

Nassim Nicholas Taleb riep in april de Libanezen nog op om bitcoin te gebruiken. Banken werden steeds strenger in de crisis. Taleb verkondigde dat zijn landgenoten daarom beter konden overstappen naar BTC in plaats van hun lokale valuta. Dat deed hij met de term: ”Gebruik cryptocurrencies!”

Eerder schreef Taleb ook al dat je nooit kunt rekenen op banken wanneer je ze het hardste nodig hebt. Dit is volgens hem een perfect voorbeeld van waarom bitcoin nodig is. Want als je er normaal niet over nadenkt waar je je geld opslaat, dan doe je dat wel als je er niet eens meer bij kunt.

Sommige vroege vogels zoals Roger Ver zijn fervente voorstanders van libertaire economie. Ook de term ‘crypto-anarcisme’ is geen rare gewaarwording in de industrie.

Interessant: in april meldde Cointelegraph nog dat een libertarische denktank de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bekritiseerd. Ze waren het niet eens met de regels de de SEC had aangescherpt in een poging om cryptovaluta te reguleren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC