Bitcoin (BTC) is niet te stoppen en stijgt met 8,4% naar $11.560

Had jij je stoelriemen gisteren vast gemaakt? Bitcoin houdt met niemand rekening en is keihard door gestegen door de psychologische grens van $11k heen. Gaan we ooit nog een altseason zien en hoe is het sentiment rondom Bitcoin vergeleken met markt in de wereldeconomieën? Lees snel verder!

Bitcoin (BTC) is niet te stoppen

Bitcoin lijkt niet meer te houden. Gisterenavond (zondag, red.) steeg de prijs van BTC een klein beetje waardoor het rond de $11.000 bleef hangen. Een crash van $500 leek ervoor te zorgen dat dit level ook de resistance was waar de munt tegen aanliep. Niets is minder waar! In de loop van de nacht schoot de prijs door naar $11.564. Hiermee staat de koers op moment van schrijven maar liefst 8,4% hoger dan gisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) is niet te stoppen en stijgt met 8,4% naar $11.560

Altcoins profiteren niet echt mee met deze stijging. In de top 100 van alle cryptomunten zijn er geen bekende namen die BTC overklassen. De waarde in sats van deze altcoins daalt en dus is een simpele conclusie dat ook de dominantie van Bitcoin blijft groeien: 67,6%

Cryptotwitter

Over de dominantie gesproken: is het weer tijd voor een altseason? Mia Tam ziet dit wel gebeuren. Op dit moment is de dominantie namelijk op nagenoeg hetzelfde niveau als eind 2017. Begin 2018 is er een enorme run geweest waarin alle munten (en tokens vanuit de ICO’s), ongeacht de ontwikkelingen of fundamentals, een gigantische groei doormaakten.

Zoals altijd zijn er ook rasoptimisten die aan de groene candles van vandaag nog niet genoeg hebben. @DeaterBob ziet dat de $100.000 een realistisch doel is voor december dit jaar.

Bitcoin middenin de wereldeconomie

We moeten ook naar een breder macropolitiek plaatje kijken. De wereldeconomie lijkt te beven op haar fundamenten. Vorige week zagen we al dat de goudprijs enorm steeg ten gevolge van negatieve rentes van de FED, de economie in Hong Kong ligt plat en de de Chinese yuan (of renminbi) is gestegen tot 7,03 dollar.

Dit is het laagste niveau sinds 18 maart 2008. Het zijn allemaal indicatoren die naar Bitcoin wijzen als mogelijke oplossing. Het zijn katalysatoren die de adoptie van Bitcoin als maar lijken te versnellen.

Maar niet alleen in Hong Kong puft de economie voort. Ook in de Verenigde Staten doet zich een interessante situatie voor. Als de geschiedenis zich herhaalt, staat er een (kleine) recessie voor de deur.