5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om deze zaterdag mee te beginnen

Het is alweer weekend en dus tijd om wat nieuwtjes over Bitcoin onder elkaar te zetten. In deze update bekijken we onder andere naar de prijs, het Lightning Netwerk en de onchain data van het netwerk.

1. Bitcoin prijs update

Op moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op $8.218. Dat is zo’n anderhalf procent hoger dan gisteren. Vergeleken met het vorige weekend staat BTC ruim 18% in het rood. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de dump van enkele dagen geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dominantie van de grootste munt is exact 67% en BTC staat op 59% van de all-time-high.

5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om deze zaterdag mee te beginnen

2. Mark Yusko over Bitcoin

Verder met Mark Yusko. De Amerikaanse investeerder en hedge fund manager sprak op CNBC over bitcoin. De nieuwslezer merkte op dat BTC richting de $8.000 is gezakt. Yusko reageerde hier heel adequaat op: “Buy it!”.

Hij vervolgt: “De prijs van Bitcoin maakt niets uit. Al zal het doorzakken naar de $5.000. Het bestaat al 10 jaar en elk jaar (met uitzondering van 2017) maakte het een higher low en de markt kapitalisatie groeit ieder jaar weer.”

Maar dat was nog niet de enige reden volgens Yusko om BTC aan te schaffen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Iedere fundamentele indicator, zoals het gebruik, het aantal wallets, blockgrootte, transacties en hashrate, bereiken nieuwe records. Het laat zien dat de waarde van het netwerk als maar groeit.[/penci_blockquote]

De prijs van iedere activa fluctueert. Hij maakt een vergelijking met Amazon, die eigenlijk ook geen goed ‘verkoopmoment’ heeft gehad maar toch ook regelmatig een flinke koersdaling moest ondergaan.

?s=20

3. Bitcoin belasting in Rusland

The Block Crypto meldt dat miners van bitcoin en andere cryptocurrencies in Rusland binnenkort vermogensbelasting moeten gaan betalen. Althans, als het verzoek hiertoe wordt gehonoreerd.

Het verzoek is ingediend door de Association of Banks of Russia. Iedereen die iets produceert, creëert of vindt moet vermogensbelasting betalen. Vanaf binnenkort kan Bitcoin hier dus ook zomaar onder vallen.

Zij vinden dat crypto mining gelijk staat aan het vinden of maken van geld: “Operations with virtual currencies should be taxed on profit as exchange transactions in the Tax Code.”

Over het verzoek staat een debat ingepland voor de 8e van oktober.

4. Lightning Netwerk

Afgelopen vrijdag publiceerde ontwikkelaar Rusty Russel verschillende problemen die het Lightning Netwerk (LN) de afgelopen maanden ondervond.

Volgens het bericht zat er een beveiligingslek in het proces waarmee kanalen op het LN geopend en ‘opgewaardeerd’ werden. Als iemand zo’n kanaal maakte, hoefde de ontvanger van het kanaal de hoeveelheid bitcoin van output van de transactie niet per se te controleren en verifiëren.

Hierdoor kon men ‘claimen een kanaal te openen zonder een bedrag te betalen’. Dit maakte het mogelijk dat men een (onjuist) bedrag kon versturen zonder dat de peer van het kanaal hier weet van had.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Rusty Russel”]A lightning node accepting a channel must check that the funding transaction output does indeed open the channel proposed. Otherwise an attacker can claim to open a channel but either not pay to the peer, or not pay the full amount. Once that transaction reaches the minimum depth, it can spend funds from the channel. The victim will only notice when it tries to close the channel and none of the commitment or mutual close transactions it has are valid.[/penci_blockquote]

Als dit slachtoffer dan zijn kanaal wilde sluiten, werd pas duidelijk dat er onjuiste transacties tussen beide partijen zijn geweest.

Het probleem is inmiddels uit de wereld geholpen.

5. Stabiele holders

Tot slot nog even terug naar de bitcoin dump van afgelopen week. Glassnode analyseert de onchain data van het bitcoin netwerk en zijn merkten op dat de koersdaling van $2.000 de rasechte holders vrij weinig heeft gedaan.

De gemiddelde hoeveelheid BTC die verstuurd zijn, is niet ineens overdreven hoog. De ‘Coin Days Destroyed’ indicator vertoont ook geen extreme veranderingen. Men ziet dus geen redenen om haar muntjes naar een exchange te verplaatsen.

Het lijkt er dus op dat er veel mensen het met Mark Yusko eens zijn: alle fundamentele indicatoren vertellen dat het goed gaat met Bitcoin!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCcrypto

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Solana koers verwachting Data en Analyse
  Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

  Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

  Lees meer