Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt onder $10.000 en 'downtrend zet door'

Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt onder $10.000 en 'downtrend zet door'

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin (BTC) is deze dinsdagochtend onder de $10.000 gezakt. Op moment van schrijven staat de koers $9.976 bij Bitstamp. De inverse head and shoulder van vorige week heeft zich niet uitgespeeld en de koers blijft in een downtrend. En wat is het prijsdoel voor de head and shoulders op de 4uur grafiek? Lees snel verder!

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (onderstaande figuur 1, red) is te zien dat na het bullish sluiten van vorige week dat de bears het heft in handen nemen deze week. Er lijkt voor nu support te zijn gevonden op het groene 0.382 Fibonacci niveau.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toch ben ik bang dat deze downtrend verder doorzet. Doelen daarbij zijn de 0.5 ($8.600) en 0.618 ($7.400) Fibonacci niveau, als de 12EMA (blauwe lijn) niet als support houdt.

Daarbij is de 0.5 een vrij sterke support. De RSI zit in een downtrend wat bearish is voor de koers. Het kan wellicht tijdelijk support vinden op de rode lijn.

Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt onder $10.000 en 'downtrend zet door'

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is de 12EMA de 26EMA (rode lijn) bearish gekruist, wat slecht nieuws is voor de bulls. Idealiter blijft de koers de getekende rode lijn volgen voor een higher low (HL) om de downtrend te veranderen naar een uptrend.

Maar dat is nog afwachten de komende dagen. De bearish kruising van de EMA’s zorgt er voor dat ik voorlopig mij bear pet ophoud. Als de downtrend voort blijft zetten, zal de koers een lower low moeten vormen. De 0.5 Fibonacci ($8.600) is daarbij een volgende logisch doel.

Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt onder $10.000 en 'downtrend zet door'

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) hadden de bulls van de tijdelijke bodem op $9.100 de 4uur trend positief veranderd, maar dat hebben de bulls niet weten vast te houden. De 4uur koers zit namelijk weer in een downtrend.

Op het moment van schrijven is de koers onder de $10.000 grens geraakt. De support bij $10.000 was ook zwak. Er is namelijk ook een head and shoulders patroon te zien op de 4uur. Target daarvan zit op ongeveer $9.500.

Figuur 3: De 4uur grafiek zit in een downtrend en een head and shoulders patroon kan de koers naar $9500 brengen.

Conclusie

Ten opzichte van mijn vorige analyse is er niet veel veranderd. De dagelijkse downtrend zet voort en kan ons potentieel brengen naar de 0.5 Fibonacci op $8.600.

Ook de head and shoulders patroon op de 4uur grafiek zet voort met een voorlopig doel van $9.500. Kortom, de koers is bearish en we moeten rekening houden met meer rode cijfers, totdat de dagelijkse trend weet te veranderen en een bodem vormt.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties