Bitcoin ontwikkelaars werken steeds vaker pseudoniem

De geschiedenis van Bitcoin ligt bij de cypherpunks. Niet geheel onlogisch dat de mensen die in BItcoin geïnteresseerd zijn, erg veel waarde hechten aan hun privacy. En daar hebben ze goede redenen voor.

Bitcoin ontwikkelaars

Fiatjaf is zo’n pseudonieme Bitcoin developer. Hij werkt aan het Lightning Network, en dan met name aan lnurl. Een bekende jongen in de wereld van Lightning, maar toch wil Fiatjaf zijn echte naam niet publiekelijk bekendmaken. Hij is bang dat zijn werk aan Bitcoin hem en zijn gezin een doelwit kunnen maken voor criminelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als inwoner van Brazilië, waar het misdaadcijfer ongebruikelijk hoog is, maakt ik mij zorgen over mijn veiligheid. Ik denk dat de criminaliteit in Brazilië een stuk groter is dan op andere plaatsen.”[/penci_blockquote]

Fiatjaf schrijft dit aan Coindesk. Hij maakt zorgen dat als de prijs van bitcoin omhoog schiet, hij een doelwit zal worden.

Onder de radar

En het is niet zomaar één persoon die dit verhaal verteld. Het is een trend waarover niet openlijk wordt gesproken. Naast de Braziliaan zijn er tientallen anonieme ontwikkelaars die in aan Bitcoin werken. Daarmee volgen ze het spoor van Satoshi Nakamoto, die een decennium geleden ook ‘onder de radar’ verdween.

‘(On)bekende’ collega’s zijn 0xB10C en ZmnSCPxj. Laatstgenoemde staat op de payroll van Square Crypto en hij werkt ook aan het Lightning Network.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”ZmnSCPxj”]’Privacy moet een fundamenteel mensenrecht zijn. Aangezien ik in feite een ‘gemiddeld mens van onbepaalde details ben’, zou ik dat recht willen gebruiken.”[/penci_blockquote]

Deze ontwikkelaar koos er in eerste instantie voor om een pseudoniem te gebruiken omdat hij bang was om fatale fouten te maken in de code. Toen hij hier positieve reacties op kreeg en zo een reputatie opbouwde, heeft hij het maar zo gelaten, schrijft Coindesk.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Hij voegt er nog een andere valide reden aan toe. “Het is een goede mogelijkheid dat Bitcoin impopulair wordt bij een of andere regering. Het is is altijd veiliger om mogelijke conflicten met lokale overheden te vermijden door het onduidelijk te houden wie ik precies ben.”[/penci_blockquote]

“Het kan te populair worden, en de regering wil er misschien op een andere manier misschien invloed op gaan uitoefenen”, voegde hij eraan toe.

Privacy

Er worden ook aan steeds meer tools gewerkt om je privacy bínnen het Bitcoin ecosysteem te kunnen behouden. Naast de inmiddels steeds bekendere CoinJoins, werkt Chris Belcher op dit moment aan CoinSwaps.

Hiervoor kreeg hij recent een donatie van de Human Rights Foundation. Ook Taproot kan de privacy op Bitcoin gaan verbeteren. Door de combinatie van Schnorr Signatures, MAST en Tapscript is het niet te achterhalen wat voor type transactie er is gedaan door de verzender.

Hierdoor kun je net zien of dit een multi-sig betaling is waarmee je een Lightning kanaal opent, of dat de transactie aan bepaalde condities moest voldaan, of dat het gewoon een reguliere simpele betaling is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCprivacy

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  wat is ripple Nieuws
  Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

  Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

  Wat is Solana Nieuws
  SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

  Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

  Bitcoin bearish Nieuws
  Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

  Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

  Lees meer