Japanse bank lanceert Bitcoin bewaarservice voor institutioneel geld

Japanse bank lanceert Bitcoin bewaarservice voor institutioneel geld

De Japanse bank Nomura lanceert deze week hun Bitcoin custodial dienst voor institutionele beleggers. Na meer dan twee jaar van ontwikkeling voldoen ze nu eindelijk aan de regelgeving.

Bitcoin bewaren in Japan

De enorme bank gaat Bitcoin voor klanten opslaan in samenwerking met de cryptobedrijven Ledger en CoinShares. Dit zijn twee bekende namen in de industrie, van respectievelijk de hardware wallets en een investeringsfonds. De drie werken al sinds 2018 aan het project, schrijft CryptoSlate.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bewaarservice heet "Komainu". Klanten kunnen hier verschillende cryptovaluta in bewaring zetten. Het ondersteunt Bitcoin, Ether en andere large-cap cryptocurrencies. De service voldoet aan de Amerikaanse Jersey Financial Services Commission en wordt hier ook door gecontroleerd.

Het woord Komainu is Chinees en betekent zoiets als "beschermleeuw". Het is een mooie analogie van de manier waarop de drie partners de Bitcoin en andere assets van hun klanten willen beschermen.

Jean-Marie Mognetti, de mede-oprichter en CEO van CoinShares, staat aan het hoofd van Komainu. Hij krijgt daarbij steun van Andrew Morfill van Santander als Head of Operations.

Opslag van assets

Het gaat al een aantal jaar over de 'institutionalisering' van Bitcoin, maar er waren altijd twee grote hordes. Technisch was het lange tijd moeilijk om goede custodial services te bouwen en ook politiek kwam er veel tegenwind (op het gebied van regulering).

Bij Nomura was de veilige opslag van de assets al jaren topprioriteit. Of het nu gaat om aandelen, obligaties, onroerend goed et cetera. De wereld van Bitcoin was achter lange tijd te complex, tot nu!

Het is door Komainu voor grote investeerders die miljoenen dollars willen inleggen ook de moeite waard om eens in deze nieuwe activaklasse te duiken.

Hoewel custodial services lijnrecht staan op de principes van Bitcoin (en de zelfbeschikking van geld), zijn investeerders erg blij met de controle van banken. Het mitigeert risico's voor de vaak toch wat traditionelere belegger.

Compliance

Pascal Gauthier van Ledger is van mening dat instituties op zoek zijn naar "compliance en beveiliging als het gaat om de bewaring van digitale activa."

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Wat onze samenwerking aantoont, is dat er een behoefte is aan geloofwaardige en solide dienstverleners om klanten uit de sector te ondersteunen. Komainu overbrugt de kloof door institutionele klanten financiële expertise en mogelijkheden te bieden, zodat ze erop kunnen vertrouwen dat hun activa in veilige handen zijn. ”[/penci_blockquote]

Hij voegt eraan toe dat er de afgelopen vier tot vijf maanden pilots zijn uitgevoerd met een "klein aantal klanten". Een belangrijk aspect hierbij was dat Komainu werd geïntegreerd met de oude financiële software van grote bedrijven.

Met deze ontwikkeling voegt Nomura zich bij Fidelity Investments en Bakkt als aanbieders van soorgelijke diensten.

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties