Japanse bank lanceert Bitcoin bewaarservice voor institutioneel geld

De Japanse bank Nomura lanceert deze week hun Bitcoin custodial dienst voor institutionele beleggers. Na meer dan twee jaar van ontwikkeling voldoen ze nu eindelijk aan de regelgeving.

Bitcoin bewaren in Japan

De enorme bank gaat Bitcoin voor klanten opslaan in samenwerking met de cryptobedrijven Ledger en CoinShares. Dit zijn twee bekende namen in de industrie, van respectievelijk de hardware wallets en een investeringsfonds. De drie werken al sinds 2018 aan het project, schrijft CryptoSlate.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bewaarservice heet “Komainu”. Klanten kunnen hier verschillende cryptovaluta in bewaring zetten. Het ondersteunt Bitcoin, Ether en andere large-cap cryptocurrencies. De service voldoet aan de Amerikaanse Jersey Financial Services Commission en wordt hier ook door gecontroleerd.

Het woord Komainu is Chinees en betekent zoiets als “beschermleeuw”. Het is een mooie analogie van de manier waarop de drie partners de Bitcoin en andere assets van hun klanten willen beschermen.

Jean-Marie Mognetti, de mede-oprichter en CEO van CoinShares, staat aan het hoofd van Komainu. Hij krijgt daarbij steun van Andrew Morfill van Santander als Head of Operations.

Opslag van assets

Het gaat al een aantal jaar over de ‘institutionalisering’ van Bitcoin, maar er waren altijd twee grote hordes. Technisch was het lange tijd moeilijk om goede custodial services te bouwen en ook politiek kwam er veel tegenwind (op het gebied van regulering).

Bij Nomura was de veilige opslag van de assets al jaren topprioriteit. Of het nu gaat om aandelen, obligaties, onroerend goed et cetera. De wereld van Bitcoin was achter lange tijd te complex, tot nu!

Het is door Komainu voor grote investeerders die miljoenen dollars willen inleggen ook de moeite waard om eens in deze nieuwe activaklasse te duiken.

Hoewel custodial services lijnrecht staan op de principes van Bitcoin (en de zelfbeschikking van geld), zijn investeerders erg blij met de controle van banken. Het mitigeert risico’s voor de vaak toch wat traditionelere belegger.

Compliance

Pascal Gauthier van Ledger is van mening dat instituties op zoek zijn naar “compliance en beveiliging als het gaat om de bewaring van digitale activa.”

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Wat onze samenwerking aantoont, is dat er een behoefte is aan geloofwaardige en solide dienstverleners om klanten uit de sector te ondersteunen. Komainu overbrugt de kloof door institutionele klanten financiële expertise en mogelijkheden te bieden, zodat ze erop kunnen vertrouwen dat hun activa in veilige handen zijn. ”[/penci_blockquote]

Hij voegt eraan toe dat er de afgelopen vier tot vijf maanden pilots zijn uitgevoerd met een “klein aantal klanten”. Een belangrijk aspect hierbij was dat Komainu werd geïntegreerd met de oude financiële software van grote bedrijven.

Met deze ontwikkeling voegt Nomura zich bij Fidelity Investments en Bakkt als aanbieders van soorgelijke diensten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer