Ruim 300 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten erbij in mei

In de maand mei zijn er wereldwijd 306 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten geïnstalleerd. Dat is de hoogste absolute score per maand in 2019. Netto zijn er 228 bijgekomen, omdat er ook een aantal ontmanteld zijn.

Bitcoin pinautomaten

De cijfers zijn gebaseerd op data van Coinatamrader. Zij houden bij hoeveel en waar de pinautomaten geplaatst zijn. Wereldwijd zijn er nu 4.698 automaten actief, verspreid over 77 landen. In de VS staan de meeste machines en daar is nog steeds sprake van de meeste groei.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

in Nederland staan er nu 33 apparaten, in mei is er eentje bijgekomen. General Bytes en Genesis Coin zijn de leveranciers met de meeste installaties.

In april 2018 zijn er nog altijd netto de meeste ATM’s geïnstalleerd: +256. Zie het onderstaande overzicht, waarbij het maandelijkse surplus is vergeleken.

Ruim 300 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten erbij in mei

Bitcoin prijs

De maand mei gaat ook in de boeken als een goede maand voor de koers van bitcoin. Het jaar begon met een koers van $3.700 en de huidige koers is $7.925, een absolute groei van $5.225 en een relatieve groei van 141%. Mei is met ca. 60% relatieve groei de beste maand tot nu toe.

Ruim 300 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten erbij in mei

bron: Messari.io

Andere cryptomunten

Volgens Coinatmradar zijn andere cryptomunten ook steeds beter vertegenwoordigd. Ca, 70% van de bestaande machines ondersteunt ook cryptomunten naast bitcoin. Ethereum is de meest populaire ‘altcoin’, gevolgd door Litecoin en Bitcoin Cash.

Opvallend is de groei van Monero (XRM) als privacycoin in mei (+12,3%).

Ruim 300 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten erbij in mei

Canada

Canada is na de VS nog steeds het land met de meeste machines. De groei is in het land echter afgevlakt. De stad Vancouver overweegt om de apparaten te verbieden. Lokale autoriteiten vermoeden dat de ATM’s worden gebruikt voor witwassen. Saillant: de allereerste bitcoin ATM is in 2013 in Vancouver geïnstalleerd.

Bronnen: Coin ATM Rader / Bitcoinist

Afbeelding:

Ruim 300 nieuwe bitcoin (BTC) pinautomaten erbij in mei

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...