Bitcoin koers daalt richting $10.000, BTC in Zimbabwe $76.000 waard

De bitcoin (BTC) koers is op moment van schrijven $10.283. Gaat de $10.000 breken of houdt BTC ergens nog support? Ondertussen zit er in Zimbabwe een forse premie op de prijs. Daar betaal je $76.000 voor één bitcoin.

Bitcoin prijs daalt

Het afgelopen etmaal heeft bitcoin bijna 5% ingeleverd. De koers schoot rond 17 uur vanmiddag door de support bij $10.300 en schommelt nu tussen de $10.000 en $10.300. Grote vraag is: gaat de $10.000 eraan?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers daalt richting $10.000, BTC in Zimbabwe $76.000 waard

BTC prijs afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Op blik op Twitter leert dat diverse analisten wel een diepere correctie verwachten. Luke Martin verwacht bij $9.800 een eerste support.

Alex Krüger geeft wat inzicht in wat ‘support’ en ‘weerstand’ eigenlijk betekent. Het zijn eigenlijk ‘afspraken’ tussen beleggers om bij een bepaald punt te kopen of verkopen. Sommige zijn dan ook zo doorbroken, wil hij maar zeggen.

Bij de futures ligt de prijs van BTC vooralsnog wat hoger, merkt Josh Rager op. De nieuwe futureprijs wordt namelijk op een later tijdstip weer herberekend aan de hand van de (lagere) spotprijs.

Altcoins

De altcoins dalen ook mee in dollars, maar in bitcoin-waarde (sats) weten sommigen wel te stijgen cq. minder hard te dalen dan bitcoin. Denk aan XRP en Binance Coin, zo blijkt uit het overzicht van Bitcoinwisdom.io.

$76.000 in Zimbabwe

Ondertussen in Zimbabwe: de regering aldaar wil de Amerikaanse dollar en elke andere buitenlandse valuta verbieden. Men overweegt een herintroductie van de lokale dollar. De burgers zijn daarom op zoek naar een alternatief. Dat drijft de prijs van bitcoin omhoog.

De premie voor BTC bij de huidige koers ligt op ruim 750%. Door de torenhoge inflatie in het land, is BTC een vluchthaven.

De lokale dollar is in 2008 door hyperinflatie vervangen door de Amerikaanse dollar. De regering wil dat besluit nu herzien. De bevolking is verrast door dit plotselinge besluit en zoekt zijn heil in BTC.

De prijzen bij peer-to-peerdienst LocalBitcoins, gevestigd in Finland, schieten omhoog.

Bitcoin koers daalt richting $10.000, BTC in Zimbabwe $76.000 waard

In het land zijn alle crypto exchanges sinds mei 2018 verbannen en kan men alleen peer-to-peer met elkaar cryptomunten verhandelen.

Peer-to-peer handel floreert

In landen met hyperinflatie als Nigeria, Venezuela en Zimbabwe wint bitcoin als valuta aan terrein. Dat leidt ook tot weerstand bij de zittende machthebbers. Op bitcoin hebben zij namelijk – net zoals de dollar – heel weinig controle.

Volgens Akin Fernandez, ceo van Azte.co, is de ontwikkeling in landen met hyperinflatie het topje van de ijsberg. Hij zegt op Twitter: ‘Vervang USD door ‘bitcoin’ en je ziet wat er in Zimbabwe gaat gebeuren, maar in elk land op aarde’

Ondertussen floreert de decentrale handel in cryptomunten.

Decentralized exchange Bisq (formerly Bitsquare) led the surge, with Localbitcoins still losing traffic after officials removed the option to exchange for cash last month. As Bitcoinist reported, the decision did not prove popular, with competitors actively luring traders elsewhere.

Bisq managed to generate volumes of $10.7 million in the seven days to June 29, a number far above the week prior, which at $6.1 million was in itself record-breaking.

Bron: Bitcoinist

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...