Bitcoin koers klaar voor uptrend? $1.500.000.000 aan USDT op exchanges

Na een periode van negatieve prijsontwikkelingen, zijn er signalen dat het momentum van de Bitcoin (BTC) koers toeneemt. In de analyse van Koerskijken van vanochtend ligt een niveau van $7.000 wellicht in het verschiet? Op de markt zijn er momenteel indicatoren, die een bullish trend voor de koers veronderstelt.

Bitcoin prijs indicator

De koers is de laatste twee weken opgekrabbeld van grofweg $3.850 naar $6.600. Niettemin lijkt – wederom – de weerstandszone tussen $6.800 en $7.000 zeer sterk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De afgelopen 24 uur zijn er aanwijzingen dat de bulls de overhand kunnen gaan krijgen. Allereerst is er namelijk een heleboel kapitaal opzij gezet, dat in het ecosysteem terecht kan komen.

Want er staat een enorm volume aan stablecoins aan de zijlijn te wachten om in te springen in de markt. Volgens sommige analisten gaat dit de opwaartse beweging aanwakkeren.

Stablecoin Supply Ratio

Maar hoe valt zo stellig te zetten dat de hoeveelheid geld in stablecoins toeneemt? Hiervoor heeft Glassnode een indicator ontwikkeld.

Dit heet de Stablecoin Supply Ratio, voor het gemak afgekort naar SSR. En deze ratio staat op dit moment dichtbij een laagterecord. Het laat zien dat de er achter de voorraad van de stablecoins een enorme buying power zit.

Een lage SSR betekent dat bijvoorbeeld de balans van Tether (USDT) op exchanges op een hoogtepunt staat. En deze Tether wordt vaak gebruikt om Bitcoin mee te kopen.

Zoals af te lezen is, staat er voor bijna 1.500.000.000 aan USDT op exchanges. Dit is een gigantisch bedrag wat in de markt van BTC terecht kan komen. De SSR ratio staat daarmee en daardoor op 16,39, wat een ultiem laag niveau is.

De totale marktkapitalisatie van USDT is de afglopen weken flink toegenomen. Op moment van schrijven is deze meer dan $6 miljard. Je ziet dat als de kapitalisatie van USDT toeneemt, dat de waarde van de stablecoin (in het BTC paar) afneemt. Bitcoin wordt dan dus duurder.

Tether en USDT

Eerder deze maand berichtten we al dat er heel veel meer USDT op de balansen van Tether terecht aan het komen was. Halverwege maart ‘maakte’ Tether maar liefst $161 miljoen USDT bij.

Historisch gezien zijn dit soort praktijken goed voor een latere prijsstijging. In de afgelopen jaren is er namelijk een flinke correlatie geweest tussen de prijsontwikkelingen van BTC en de marktkapitalisatie van USDT.

Charles Edwards, een investeerder bij Capriole, deelde deze bevinding eerder dit jaar in een tweet en legde uit dat hij gelooft dat de recente stijging van de marktkapitalisatie van USDT een “gezond teken” is voor Bitcoin.

Wees echter (altijd) op je hoede. Het zijn slechts indicatoren en het feit dat er dollars langs de zijlijn staan, betekent niet dat er per definitie een prijsstijging voor Bitcoin gaat komen.

Zo kunnen handelaren ook met USDT een short positie innemen: speculatie op een lagere koers. Het actief handelen in cryptovaluta in niet zonder risico.

Hou je na het lezen van dit artikel vragen over? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!