‘Bitcoin koers naar $50.000 door parabolische groei’ aldus Tuur Demeester

Bitcoin prominent en onderzoeksanalist Tuur Demeester ziet de Bitcoin koers na de halving niet meer onder de $6.000 komen. Met zijn voorspelling zet hij in op minstens $50.000 per BTC de komende jaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs

Dit vertelt de in Amerika woonachtige Belg op het het YouTube kanaal van onderzoeksbureau Messari.

Volgens de analist, bekend van de paper The Bitcoin Reformation, ziet de koers terugkeren in een nieuwe bull cyclus. Volgens hem is de bodem van de bearmarkt rond de $3.000 – $4.000 al bereikt.

Kortom, tijdens Black Thursday op 12 maart heeft de prijs de bodem aangestampt.

Hij speculeert ook hoe recente inflatoire maatregelen van de Federal Reserve de prijs van Bitcoin kan beïnvloeden. Hij is namelijk bezorgd dat huishoudens in de VS veel minder koopkracht krijgen na deze ingrepen.

Dat kan een negatief gevolg hebben op de Bitcoin prijs. Mensen zijn in een recessie simpelweg terughoudend om geld uit te geven, laat staan aan BTC.

Toch voorspelt hij:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Ik denk dat een prijsdoel van ongeveer $50.000 helemaal niet gek is … Ik zou zelfs zeggen tussen $50.000 en $100.000.[/penci_blockquote]

‘Het is institutioneel geld dat meer interesse lijkt te tonen’, voegt hij eraan toe. Zij staan te popelen om Bitcoin te kopen. Demeester beschrijft het (vanaf minuut 17 in het interview) als een ‘fase van landjepik’ onder bedrijven die op zoek zijn naar een markt die is losgekoppeld van traditionele activa.

Accumulatiefase

Op zijn Twitteraccount gaat hij dieper op de materie in. Daarin schrijft hij onder meer dat instituties en whales met de accumulatiefase starten. Door deze continue trend ontstaat er op de (middel) lange termijn een nieuwe parabolische groeitrend.

Hij verwijst daarmee naar de bekende theorie van gerespecteerd analist Richard Wyckoff.

Demeester is niet de enige bullish Bitcoiner in de industrie. Eerder gaf Arthur Hayes, de CEO van BitMEX al aan dat de prijs van BTC voor het einde van 2020 de $20.000 zal bereiken.

Plan B

Het Stock to Flow Cross Asset model van PlanB liegt er ook niet om. Dit model gaat uit van een prijs van Bitcoin van $288.000 vóór het einde van 2024.

Ook ondernemer Marc van der Chijs sprak in de Hup Bitcoin podcast over de prijs. Deze kan volgens hem richting de $150.000 gaan.

Zoals altijd moeten alle prijsvoorspellingen én – modellen met een korrel zout genomen worden, de markt doet wat hij wilt.

Neem eens een kijkje in ons Telegram kanaal en discussieer mee!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...