Dit bedrijf wil verloren Bitcoin van Mt. Gox voor $1.300 per stuk opkopen

Fortress Investment Group, een private equity-onderneming uit New York, heeft zijn aanbod verbeterd om de claims van de slachtoffers van Mt. Gox op zich te nemen. Zij verloren jaren geleden de toegang tot hun Bitcoin.

Bitcoin hack

Dit meldde Bloomberg gisteren in een update over de lang lopende zaak. Het bedrijf biedt $1.300 voor iedere Bitcoin die men destijds in 2011 getroffen werd door de beruchte hack.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit bedrag is 88% lager dan de huidige marktwaarde. Het bedrijf bood in december $755 per bitcoin aan, terwijl het aanbod in maart daalde tot $600.

Fortress stuurt brieven naar de schuldeisers van de cryptobeurs die al jaren in de rij staan om hun verloren geld terug te krijgen.

Eerder meldden we al dat het bedrijf bereid om de tot dus ver verloren Bitcoin af te betalen in een fiat valuta naar keuze óf in Bitcoin (omgerekend naar de lagere dollar waarde). De betaling wordt binnen 10 dagen na de bevestiging van de claim uitgevoerd.

Eerder deze week kon je al lezen dat de origineel gehackte Bitcoin al jaren op een wallet onaangeroerd staat. Tegen de huidige marktwaarde is de bitcoin op dit adres 714 miljoen euro waard.

Verbeterd aanbod

Volgens Michael Hourigan, directeur van Fortress, doet het bedrijf het dit betere aanbod “vanwege de waarschijnlijke tijdlijn (3 tot 5 jaar) en het financiële risico van de lopende rechtszaken” die gedragen moeten worden om het geld van de failliete en gehackte beurs terug te krijgen.

Er was een tijd dat 70% van alle Bitcoin handel bij Mt. Gox plaats vond, tot het in 2014 werd gesloten omdat het failliet ging na de financiële problemen. De problemen bij de Japanse beurs ontstonden eind 2011 na het verlies van 850.000 Bitcoin, toen $450 miljoen waard.

Hoewel de ellende voor de slachtoffers in 2018 voorbij leek toen een Japanse rechtbank de status van de exchange veranderde van ‘failliet’ naar ‘civil rehabilitation’, is het nog niet gelukt om alles in de afgelopen twee jaar te compenseren. Met dit aanbod van Fortress komt het risico (tegenover een aanzienlijk lagere Bitcoin prijs) bij het bedrijf te liggen.

Mount Gox

Fortress claimt dat het hele proces van uitbetalingen nog jaren kan duren. Logisch, want zij willen zo goedkoop mogelijk deze claims opkopen.

In plaats van wachten op de rechtszaken en andere administratie, kun je binnen enkele dagen de uitbetaling van Fortress verwachten.

Het proces ligt in handen van een Japanse advocaat, Mt. Gox was gevestigd in Japan. Nobuaki Kobayashi is door een rechter aangewezen als curator. Hij beheert de fondsen en bezittingen van het inmiddels failliete Mt. Gox.

Bron: Financemagnates

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC