‘Stimulus $1.200 voor Amerikaanse burger stuwt Bitcoin prijs omhoog’, vermoedt Novogratz

Multi-miljonair en voormalig hedgefondsmanager Mike Novogratz heeft zich uitgelaten over de stijgende Bitcoin prijs. Hij stelt dat dit een oorzaak kan zijn van het geld dat de overheid uitdeelt om de burger in de moeilijke tijden tegemoet te komen.

Bitcoin kopen met stimulus

De afgelopen weken hebben de Amerikaanse burgers cheques ontvangen waarmee de (financiële) gevolgen van het coronavirus beperkt moesten worden. Volgens Novogratz zorgt dit voor een rare spagaat:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij lijkt aan te geven dat het bijzonder is dat er ondanks de enorme werkeloosheid wél gewoon meer geld beschikbaar is voor het huishouden. Hij legt daarbij de link met de toenemende vraag naar aandelen en bitcoin.

De Federal Reserve heeft enorm veel geld apart gezet om de economie een boost te geven. Het stimuleringspakket van $2.000 miljard dollar kon vanuit de Bitcoin wereld op veel kritiek rekenen. Het pakket omvatte in wezen gratis geld dat naar burgers en bedrijven werd gestuurd om onder meer de kosten tijdens crisis te dekken.

Want nog even kort: Bitcoin is niet te maken. De maximale supply staat vast en we weten op basis van wiskunde en cryptografie dat dit tot 2140 geleidelijk oploopt tot er 21 miljoen BTC is uitgegeven. Bij de dollar, euro en alle soorten fiduciair geld is dat anders. Bitcoin wordt met de halving van komende week in wezen zelfs een schaarser goed.

Vorige week gaf Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, nog aan dat ze oneindig veel geld hebben om de economie te steunen. Hij beaamde dat de schulden sneller groeien dan de industrie.

$1.200 aan BTC

Op Twitter wint een account dat hier op ingaat aan populariteit. Het laat namelijk zien wat de waarde is van deze $1.200 is, als je dit direct in BTC had geïnvesteerd. En zoals je kunt zien: Bitcoin is sindsdien meer waard geworden. Of is de dollar minder waard geworden?

Een maand geleden liet de Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, al weten dat er wel degelijk BTC wordt gekocht met deze cheques. Het percentage van de buys/deposits wat exact gelijk was aan $1.200 nam namelijk toe.

Ben jij een echte Bitcoin fanaat? Kom dan vooral eens langs in onze Telegram chat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC