Bitcoin uitlenen tegen 4,3% rente bij gereguleerde online bank Bitwala

De 80.000 gebruikers van de Duitse online bank Bitwala kunnen nu rente genieten op hun Bitcoin. Dankzij een samenwerking met leenplatform Celsius Network kunnen gebruikers rente ontvangen op de Bitcoin (BTC) op hun bankrekening.

Bitcoin met rente

Volgens defiprime.com is Bitwala de eerste klassieke fiatbank die rente biedt voor het aanhouden van BTC op hun rekening. Het is voor het eerst dat een gereguleerde bank een dergelijke dienst aanbiedt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij het gereguleerde Bitwala kun je als gebruiker rekenen op een vergoeding van 4,3%.

Bitwala biedt fiat- en cryptocurrency-diensten aan in 32 Europese landen onder licentie van de toonaangevende Duitse bank SolarisBank AG, schrijft Cointelegraph.

CEO Ben Jones van Bitwala verwijst naar de halving als een herinnering dat “staatsgeld (fiat) niet eeuwig is op te blazen”.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Op dit moment vertrouwen steeds meer mensen in Bitcoin. Bitwala is hier de dagelijkse brug naartoe.”[/penci_blockquote]

Gebruikers kunnen vanaf minimaal 30 euro aan Bitcoin kopen en deze op het gratis Bitcoin Interest Account zetten en hier wekelijks rente op ontvangen.

Waar gaat de uitgeleende Bitcoin eigenlijk heen? Volgens Celsius Network wordt deze uitgeleend aan “vertrouwde partners”. Ze lenen de BTC weer uit en vragen daar ook rente voor. Feitelijk hetzelfde spelletje wat een bank met fiat geld doet.

Tegen voorwaarden kunnen gebruikers hun fondsen weer omzetten in euro of dollar.

Cryptobanken

In de afgelopen vier jaar zijn er steeds meer online banken ontstaan die de weg tussen fiat- en crypto willen overbruggen. Weinigen hiervan hebben volledige banklicenties verkregen en nog geen enkele partij biedt Bitcoin ‘investeringsrekeningen’ aan.

Bitcoin uitlenen tegen 4,3% rente bij gereguleerde online bank Bitwala

Vergeet echter niet: Bitcoin is juist bedacht om banken overbodig te maken. Het is geld dat je in eigen beheer kunt nemen door zelf voor je private keys te zorgen. En als jij jouw geld aan andere partij uitleent, heb jij hier niets over te zeggen.

Not your keys, not your coins! Kom tot slot ook eens langs in onze Telegram chat om mee te praten over al het nieuws.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC