Bitcoin (BTC) weer boven $11.200, Mike Novogratz verwacht consolidatie

Bitcoin (BTC) beweegt sinds donderdagavond tussen de $10.500 en $11.500 zone. De prijs van één bitcoin (BTC) is op dit moment door de $11.200 gebroken en staat op $11.252. In retrospectief: BTC is de afgelopen drie maanden 170% gestegen. Beleggers vonden het tijd om de afgelopen 24 uur winst te pakken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weer boven $11.200, Mike Novogratz verwacht consolidatie

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

De prijs van BTC dook in korte tijd van $13.700 naar $12.200 tot $10.400. Sindsdien krabbelt de koers weer enigszins omhoog. Terugblikkend op de winst die BTC heeft gemaakt, lijkt een correctie een logisch gevolg van de run van de afgelopen drie maanden. De correctie ging echter vrij abrupt.

1 week +12.85%
1 maand +27.83%
3 maanden +170.72%
1 jaar +81.98%
5 jaar +1641.79%

Rendement BTC afgelopen perioden (bron: Messari.io)

Mike Novogratz en consolidatieslag

Volgens Mike Novogratz, oprichter van investeringsfonds Galaxy Digital gaat de prijs consolideren tussen de zones $10.000 en $14.000. Persbureau Bloomberg meldt dat Novogratz afgelopen woensdag ook weer wat bitcoin heeft verkocht.

Ook hij ziet de Libra munt van Facebook als één van de aanjagers van de afgelopen BTC rally. Hij oordeelt mild over Facebook:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Mike Novogratz”]’Een van de grootste bedrijven ter wereld zegt in cryptomunten te geloven. (…) Stel dat je als institutionele belegger nog twijfelt over een instap, dan geeft deze stap van Facebook je meer vertrouwen. (…) Ik denk dat de recente stijging van BTC gerelateerd is aan deze lancering. [/penci_blockquote]

Cryptotwitter

Hoe beoordelen analisten de huidige koers? Analist Josh Rager wijst erop dat bitcoin historisch gezien altijd de nodige correctiegolven heeft.

Luke Martin trekt een vergelijking met de koers van begin juni bij $8.400.

Zodra bitcoin daalt, zijn sommige commentatoren er snel bij om twijfel te zaaien over bitcoin, zoals goudbelegger Peter Schiff.

Altcoins

Altcoins staan in dollars op verlies. Niettemin doen sommige altcoins het in BTC-waarde beter dan bitcoin zelf.

Peter Brandt heeft er een hard hoofd in dat ‘altcoins’ en masse gaan opleven en een ‘altseason’ gaan opleveren.

Josh Rager houdt de deur open voor altcoins de komende periode.

In een eerdere tweet heeft hij vooral vertrouwen in de ‘major’ altcoins. Hij verwacht minder van de Initial Coin Offerings uit 2017 en 2018.

Bron: CNBC

Disclaimer: de auteur van dit artikel bezit cryptomunten. Dit artikel is géén financieel advies.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...