Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt plots naar $11.400, wat nu?

Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt plots naar $11.400, wat nu?

Door Growing CapitalDe Bitcoin (BTC) koers is onder het belangrijke level van $11.500 gezakt. Wat nu?

De koers is vandaag teruggeveerd bij $11.360 (maandgrafiek), maar de grote vraag: is dat herstel genoeg? Verder zien we in de markt een correlatie met goud, dat weer in waarde aan het stijgen is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Het belangrijkste nu voor BTC is om het maandelijkse level vast te houden die bij $11.360 ligt. Gaat de koers dit level niet houden, dan moeten we serieus rekening houden met een verdere daling. Het eerste support level wat tegenkomen is $11.070.

Zodra die supportzone wél standhoudt, mogen we weer naar boven kijken. Dan is het gebied rondom $11.700 weer een eerste horde om te nemen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt plots naar $11.400, wat nu?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De daggrafiek zit er niet goed uit. Samen met de vorige dag heb momenteel een bearish engulfing candle. Daarnaast is er een belangrijk level bij $11.460.

Gaan we dat level breken, dan is dat een erg bearish signaal voor de markt. Dan is een daling richting $11.000 een zeer reëel scenario.

Eventueel kun je daar als handelaar weer een positie innemen, maar dat is wel afhankelijk van de prijsactie in dat gebied. Vooralsnog ziet het er niet uit dat de markt speculeert op een hogere koers. Kortom: een koersbeeld om nog even de markt af te wachten.

Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt plots naar $11.400, wat nu?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Ik heb op de 4 uursgrafiek een potentiële trade weggezet. Het is belangrijk om de levels in de onderstaande grafiek in de gaten te houden. Want waarom zou je bearish zijn bij een support level en bullish bij een resistance level? Dit is de meest gemaakte fout onder traders.

De liquiditeit ligt nu tussen de $11.200 en $10.800. Daar zou je eventueel een mooie positie kunnen nemen. Zie chart voor meer info. Persoonlijk zou ik een mooie positie kiezen rond $11.140 en $11.070, maar dit is géén financieel advies.

Bitcoin (BTC) Update: Koers daalt plots naar $11.400, wat nu?

'Hoop is niet verloren'

Bitcoin is scherp gedaald, maar de hoop is nog niet verloren. $11.000 is hét level voor de bulls om te houden. Als dat scenario zich niet voltrekt, dan dalen we richting $10.000 en wellicht lager om een future gap te vullen. Maar zoals altijd: bekijk altijd level voor level welke positie je inneemt als handelaar.

Over Growing Capital

Bij het handelen in Bitcoin is het belangrijk om volume en orderdata in de gaten. Hoe weet je welk orderblock wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan?

Hoe kun je zien als we in een range zitten waar we volume technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien?

Growing Capital heeft hiervoor een het meest uitgebreide programma opgesteld om door te groeien van beginner naar een professionele trader.

Wil je meer weten over traden? Join dan ons Telegramchat van Growing Capital.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties