Bitcoin (BTC) Update: Breekt de koers naar $12.000 en verder omhoog?

Bitcoin (BTC) Update: Breekt de koers naar $12.000 en verder omhoog?

Enkele weken consolidatie en weinig beweging op de markt van Bitcoin (BTC), de ultieme tijd om een weekje vakantie te nemen en even geen TA’s maken.

Dat zou je toch denken? Bitcoin zou geen Bitcoin zijn om in die week ineens een flinke uitbraak te veroorzaken en het langverwachte level van $10.000 te breken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Laat dat nou net gebeuren in de enkele dagen dat ik er tussenuit was. Waarbij we een hele nette uitbraak zien van de koers, met daarbij een duidelijk beeld dat we nog wel eens meer kunnen gaan zien. De $10.000 is eindelijk officieel gebroken en de kans dat we binnenkort hogere prijzen boven $12.000 gaan zien, is zeer groot.

Bitcoin (BTC) Update

Dat de koers van Bitcoin al enkele weken aan het consolideren was en weinig beweging had gaf al aan dat er een uitbraak aan zat te komen. Maar dat deze ineens toch weer snel kwam was sneller dan verwacht.

En ondanks de kans op een daling terug in consolidatie was het een uitbraak met voldoende volume en kracht om stand te houden boven het inmiddels magische level van $10.000.

Zoals verwacht ging de uitbraak met veel volume gepaard en in daily candles van bijna $2000 omhoog. Precies zoals gehoopt en met voldoende kracht om ook de support staande te houden.

Waar we inmiddels een stabiele koers boven $11.000 zien met een grote kans tot een nieuwe stijging boven de $12.000.

[caption id="attachment_66932" align="aligncenter" width="1920"] Bitcoin daily chart 6 augustus 2020[/caption]

Kijkende naar de bovenstaande daggrafiek van Bitcoin zien we hoe mooi de koers al langdurig aan het rangen is tussen de $10.000 en $8.800. Beide een sterk level welke niet wist te breken.

Enkele kortstondige pogingen werden gelijk de kop ingedrukt. De uitbraak gelijk boven $11.000 zorgt ervoor dat de koers een nieuwe support vond en daardoor ook niet zomaar terug kon vallen. Bulls zijn optimistisch genoeg om te prijs hier boven te houden.

Met een prijs tegen $12.000 bevindt de koers zich momenteel tegen een oude resistance van mei vorig jaar. Welke daar teveel weerstand gaf en de koers naar beneden drukte.

Het breken van $12.000 zou de koers snel naar $14.000 drukken en daar pas de volgende weerstand vinden. Voldoende ruimte om de prijs omhoog te drukken.

[caption id="attachment_66934" align="aligncenter" width="1920"] Bitcoin 4h chart 6 augustus 2020[/caption]

'Support level bij $11.000'

Als we dan een stuk inzoomen zien we dat de koers inmiddels ook meerdere vangnetten heeft gevormd op de weg naar beneden. Mocht de koers teveel weerstand hebben om door te stijgen, dan zien we meerdere sterke support levels. Waaronder rond $11.000 en er vlak onder.

Welke de afgelopen dagen ook getest zijn. Zonder een grote hoeveelheid volume zal dit niet zomaar breken. En kunnen we met zekerheid zeggen dat het uitbreken boven $10.000 geslaagd is.

Een zeer geslaagde week voor Bitcoin, met daarbij een sterke beweging omhoog welke potentieel meer gaat geven richting $12.000 en $14.000.

Mocht er toch een hobbel in de weg zitten en de koers naar beneden halen. Dan zit er zeker meer dan genoeg support om wat klappen op te kunnen vangen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties