Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers uitbreken richting de $13.000?

Door Growing CapitalDe Bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen week de $12.000 gebroken. Moeten we rekening houden met een verdere stijging?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Momenteel ziet het beeld er vrij bullish uit met een voorlopig top bij ~ $12.500. We zien een korte pullback met laag handelsvolume op het moment. Dat is – normaliter – een signaal dat de koers gaat stijgen.

Welke doelen komen dan in zicht? We zien op de weekgrafiek dat Bitcoin goede zaken heeft gedaan. De koers heeft support gevonden bij $12.150, het hoogtepunt van de week van 27 juli.

Support is altijd een broodnodig ingrediënt om opnieuw omhoog te kijken. Het volgende doel ligt bij $12.900. Mocht de koers door de $13.000 gaan, dan kán dit de weg vrijmaken naar wellicht $16.000 of hoger.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers uitbreken richting de $13.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we nu ook een heel mooi pullback na de stijging van maandag. We zijn omhoog gegaan op goed volume en hebben resistance gebroken. We zien nu een pullback op laag volume.

Daarnaast zitten we ook in een mooi parallel kanaal en hiervan is de top rond $13.000. We zien op de onderstaande grafiek dat de middellijn van dit kanaal rond $12.150 ligt.

We hebben een volume weighted average price (VWAP) bij $12.166. Het is een tien minuten orderblock wat nog niet gevuld is. Het is allemaal samenvloeiing wat je wilt zien.

Conclusie: een beweging omhoog richting $13.000 is een zeer reëel scenario.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers uitbreken richting de $13.000?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien we heel duidelijk dat we een pullback hebben op laag volume en komt de koers rustig richting mijn entry. Dit is wat je wil zien voor een volgende bullish beweging.

De reden dat ik niet op de .618 wacht, is omdat iedereen daar op wacht rond $12.000. En ik verwacht niet dat iedereen de mogelijkheid krijgt daar in te kopen.

Waarom? Omdat zijn dan hoger in moeten kopen, wat dus zorgt voor meer brandstof om BTC naar $13.000 te lanceren. Ik ben dus wat voorzichtiger rond die goldenpocket nu.

Nogmaals mijn verwachting is een beweging naar boven vanaf $12.150 of iets erboven, er is daar genoeg samenvloeiing.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers uitbreken richting de $13.000?

Concluderend, de Bitcoin koers maakt zich op voor een nieuwe beweging omhoog. Want een pullback op laag handelsvolume is een bullish signaal uit het tekstboek.

Een koersdoel van $12.900 is zeer goed mogelijk mochten de bovenstaande scenario’s ook uitkomen.

Over Growing Capital

Bij het handelen in Bitcoin is het belangrijk om volume en orderdata in de gaten. Hoe weet je welk orderblock wél werkt en waar we vrij zeker doorheen gaan?

Hoe kun je zien als we in een range zitten waar we volume technisch worden opgevangen en waar we resistance gaan zien?

Growing Capital heeft hiervoor een het meest uitgebreide programma opgesteld om door te groeien van beginner naar een professionele trader.

Wil je meer weten over traden? Join dan ons Telegramchat van Growing Capital.