Bitcoin (BTC) koers update: ‘$8.500 cruciaal punt in deze mini-run’

Door Big Bang Crypto – De bitcoin koers maakt met een rendement van 23% in korte tijd een opvallende periode door zo aan het begin van 2020. Weet Koning Crypto de komende dagen deze stijgende trend voort te zetten?

Lees de technische analyse van Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs +23%

In onze vorige analyse is het verband tussen historische koerspatronen en een bullish koersuitbraak duidelijk.

Bitcoin is in korte tijd tijd gestegen van $6.850 naar $8.450 op Bitstamp, een absolute groei van $1.600 (+23%). Alle weerstandsniveaus werden gebroken. Als we keken naar alle technische indicatoren (falling wedge, head & shoulders reversal, bull elephant bar & bottoming tail bars, red), dan lag een uitbraak ook voor de hand.

Maar volgens ons volgde Bitcoin gewoon het historische koersbeeld, wat zich de afgelopen tien jaar structureel herhaalde.

Bitcoin (BTC) koers update: '$8.500 cruciaal punt in deze mini-run'

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Zoals je op de bovenstaande CME Futures-grafiek kunt zien, is de blauwe weerstandslijn doorbroken. Deze lijn duwde de koers de afgelopen zes maanden naar beneden.

Op de daggrafiek testen we momenteel de 200 Moving Average (200MA) en het is de vraag of bitcoin ook boven de volgende niveaus (20MA, 40MA) kan komen.

Volgens sommige analisten is er genoeg bullish momentum om ook boven deze niveaus op de weekgrafiek te geraken. Hebben de bulls daar genoeg energie voor na de eerdere run? Waarschijnlijk niet, maar bij bitcoin weet je dat nooit.

Het volgende weerstandsniveau ligt dus bij $8.500. Weet BTC dat niveau te breken en is er consolidatie mogelijk bij $8.500, dan kan vertrouwen getankt worden voor de volgende run. Want dan komen de zones $9.500 – $10.000 in het vizier.

Een negatief signaal voor dit scenario is dat de 20MA op de weekgrafiek afneemt. Dat maakt het lastiger om erboven te komen. Ook de bovenstaande blauwe weerstandslijn kan alsnog weer roet in het eten gooien.

‘Weerstand bij $8.500’

De Four Wave Theory (4WT) is gebaseerd op de basisprincipes van Bitcoin, waaronder historische prijsbewegingen van de afgelopen 10 jaar.

Een intensief onderzoek naar de Bitcoin koers, heeft terugkerende koerspatronen aan het licht gebracht. Dat stelt ons in staat om preciezere voorspellingen te doen.

We weten dat elke bullmarkt uit vier golven bestaat waarin we twee golven vóór en twee golven na de halvering zien. De huidige golf is de eerste van de nieuwe bullmarkt. Dit betekent dat we nog een golf zullen hebben vóór de halvering eind mei 2020.

Voor de huidige golf moesten we boven $7.900 gaan om de dalende trend te doorbreken en een hoger hoogtepunt te bereiken.

Nu dat bereikt is, is er volgens een hoger dieptepunt (higher low) nodig boven de $6.853. De grote vraag is waar dit niveau ligt.

Bitcoin (BTC) koers update: '$8.500 cruciaal punt in deze mini-run'

Historische terugblik

We kijken daarbij naar eerste golf uit 2015 (bovenstaande grafiek, red.) Als je naar de blauwe rechthoek kijkt, zie je een grote beweging aan de linkerkant.

Dat werd gevolgd door een lange zijwaartse beweging, waarbij Bitcoin ‘higher highs’ en ‘higher lows’ maakte. Totdat uiteindelijk de koers boven de witte weerstandslijn brak.

Als je de ‘higher lows’ op elkaar aansluit, dan is te zien dat ze zich bijna op dezelfde oranje lijn bevinden. Dat gaf een zeer sterke support voor de koers.

We kunnen nu dezelfde oranje lijn maken (eerste grafiek, red.). Dit geeft een idee waar ongeveer de ‘higher low’ nu ligt. We kunnen met zekerheid zeggen dat we niet meer onder de $7.000 gaan vallen.

Bitcoin (BTC) koers update: '$8.500 cruciaal punt in deze mini-run'

Ook vechten we momenteel met de roze lijn ($8.400) zoals we dat deden in 2015, wat ook een zeer sterk weerstandsniveau is en al in 2018 begon tijdens de laatste bearmarkt.

Het zou ons niet verbazen als we op dit moment een daling zien in de zone $7.200 – $7.500. Maar als Bitcoin in staat is om $8.500 te breken en alle huidige weerstand als ondersteuning te gebruiken, kunnen we $9.000 en hoger testen.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin
X-account MicroStrategy gehackt, $440.000 buit gemaakt van slachtoffers

Het X-account van MicroStrategy is slachtoffer geworden van een aanval. Een vooralsnog onbekende hacker plaatste...

Ethereum koers Nieuws
ETH Koers Tikt $3,1k Aan, Gaat Ethereum Stijgen Naar Nieuwe ATH?

De Ethereum koers lijkt niet te stoppen met stijgen sinds Bitcoin boven de $50.000 is...

Bitcoin
President El Salvador haalt uit: “Overheden financiëren zichzelf door geld te printen”

Nayib Bukele, de president van El Salvador, sprak afgelopen week op het CPAC-congres. Dat staat...

Bitcoin
Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Laatste Kans Om Bitcoin (BTC) Te Kopen Voor Bull Run, Zegt Deze Analist

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer