Bitcoin (BTC) Update: Prijs richting $9.900 ondanks tijdelijke volumedip?

De bitcoin (BTC) koers wist door de weerstand van $9.570 te breken met een voorlopige top bij $9.800. Komt de psychologische grens van $10.000 dan weer in zicht?

Lees de Bitcoin Update van Growing Capital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update: volumedip

De tekenen lijken allemaal bullish voor bitcoin, maar zijn we dat ook? En waar kunnen we dat aan zien?

Kijken we naar het handelsvolume, dan kunnen we absoluut niet bullish zijn. In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor 20 miljard dollar aan marktorders in die weekly candle.

Kijken we naar de week daarna zat het volume op 14 miljoen dollar en in de week dat de koers naar $10.400 hadden we 12 miljard aan orders in de weekly candle zitten.

We hebben dus op het hoogste punt veel minder volume gezien t.o.v. de weken daarvoor. Als we nu naar de afgelopen week kijken zat er minder dan 9 miljard dollar aan orders in.

We zien dus dat het volume van nieuwe influx van geld dus sterk afneemt. En dat is dus wat je juist niet wilt zien als we bullish zijn.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Als we op de weekly kijken zien we 2 levels waar we rekening mee moeten houden. Resistance rond 9800 en support op 9300. Als 9800 gebroken wordt zie ik een prijs naar 10 duizend dollar. Hoe we daar aankomen is dan zeker de vraag om verder te kunnen stijgen.

Volume is en blijft een hele belangrijke indicator. Na 9800 resistance hebben we nog een sterke resistance rond 10.200. Dit wordt een serieuze test voor Bitcoin. Zie de onderstaande grafiek voor beeld bij deze uitleg.

Bitcoin (BTC) Update: Prijs richting $9.900 ondanks tijdelijke volumedip?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Gisteren hebben we een mooie stijging van Bitcoin gezien van ruim $500. Wat je nu vaak ziet is dat men bullish is omdat dit een flinke stijging is. Maar is deze gedachtegang wel terecht?

Wat je wilt zien op zo’n daily candle is dat er op de top van zo’n candle veel koopvolume zit. Dit is echter niet het geval, waardoor de prijs ook vrij snel terugviel.

Het koopvolume in de daily candle zit voornamelijk in het onderste gedeelte. Dit is dus niet wat je wil zien. Als support en resistance kijk ik niet alleen naar daily, maar neem ik ook fibonacci tools mee.

We zien dat we zijn gebounced op de 38.2% lijn, wat dus betekent dat we een sterke uptrend kunnen gaan krijgen.

Echter vind ik het nu nog te voorbarig om te zeggen, gezien het feit er ook een stuk minder volume zit dan de afgelopen weken. Een fake-out zou ik dus niet uitsluiten.

Bitcoin (BTC) Update: Prijs richting $9.900 ondanks tijdelijke volumedip?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

De 4-uursgrafiek geeft wel wat bullish patronen weer, en zou ons zeker richting $9.900 dollar kunnen brengen.

Maar ook hier is er nog genoeg potentiële resistance te zien. Hou er rekening mee dat stijging richting $10.200 met 692 miljoen (derivaten) contracten gebeurde en het positieve volume was 64 miljoen.

De stijging van afgelopen nacht was met 371 miljoen aan contracten tegen een positief volume van 44 miljoen.

We hebben dus én een afname van het aantal contracten én minder positief volume. Conclusie: minder mensen zijn bereid om te speculeren op een hogere prijs van Bitcoin (‘long positie’).

Ik zou dus wat voorzichtig zijn met een positie hier openen. $9900 kan dus juist een mooi niveau zijn om een short-positie in te nemen, wellicht met een korte stop loss erboven.

Bitcoin (BTC) Update: Prijs richting $9.900 ondanks tijdelijke volumedip?

Over Growing Capital

Wil jij als professional leren traden? Volg dan mijn leerprogramma. Ik geef je alle tools die je nodig hebt. Maar waarom zou je mij geloven? Vraag het in de Telegram chat, en tientallen mensen kunnen je vertellen dat dit programma je dingen leert die je in geen enkel ander programma in Nederland en België leert!

Bekijk ook mijn analyses op het Youtube kanaal van Growing Capital.