Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers uitbreken naar $10.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers zit in een falling wedge en er zijn signalen voor een uitbraak naar boven, maar ook voor een uitbraak naar beneden. Lees snel verder!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (zie figuur 1) is te zien dat de koers vorige week leek te sluiten onder de 21EMA. Aan het einde van de week sloot deze er echter nog net boven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat heeft niet kunnen voorkomen dat de koers alsnog deze week onder de 21EMA is beland en nog net steun houdt van de 26EMA.

Op dit moment ziet de koers op de wekelijkse grafiek er bearish uit. De koers zit in een downtrend doordat het lower highs maakt en het dus onder de 21EMA is gezakt. Is het allemaal slecht? Nee, dat niet.

De koers is na een flinke stijging nog steeds aan het corrigeren voor een restest van de zwarte downtrend lijn. Zolang de koers daar boven blijft, moet het goed komen.

Figuur 1: De koers is onder de 21EMA beland en moet hier op de zwarte downtrend lijn naar boven bouncen voor bullish voortzetting.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers uitbreken naar $10.000?

In het bullish scenario doet de koers dat ook volgens de groene pijl en maakt daarbij een higher high. De wekelijkse trend zou daarmee in positief veranderen en dan is $7.300 inderdaad de bodem geweest. Het doel voor na de correctie is $11.400.

Naast dat is het ook positief dat de 50WMA de 100WMA naar boven wil gaan kruisen, al kan dat nog tot eind november duren.

Het volume is aan het afnemen wat goed en bullish is bij een correctie. De RSI is wel afgewezen door de rode resistance lijn. Het is belangrijk de RSI dit wel weet te verbreken. Dit kan gebeuren als de falling wedge die op de dagelijkse grafiek te zien is naar boven uitbreekt.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zit de koers ook in een downtrend. Deze grafiek zal de eerste tekenen moeten geven voor een uptrend en daarbij moet koers in eerste instantie boven de $9.050 komen.

Bearish scenario

Deze downtrend is de huidige correctie die als meest waarschijnlijke doel de 0.618 Fibonacci niveau heeft. Deze is met de candlestick van gisteren bijna aangeraakt, maar de bulls zijn niet tevoorschijn gekomen. De kans is hiermee groter dat de koers er doorheen kan zakken richting de 0.786 Fibonnaci niveau.

Er zit nog wel support in de onderste groene box die ook samenvalt met de zwarte downtrend lijn die als support moet dienen voor de correctie.

Bullish scenario

Belangrijker nog is dat de koers in een falling wedge zit, welke vaker naar boven uitbreekt dan naar beneden. Als deze naar boven uitbreekt, dan zou de koers belangrijke weerstanden terugwinnen, namelijk de 12/26EMA en de 200DMA.

Het is vooral belangrijk dat de koers zo snel mogelijk weer boven de 200DMA komt. Het doel voor de falling wedge is $10.000. Het is mogelijk dat we een fake out zien. Daarmee zou de koers kortstondig uit de falling wedge breken om er vervolgens snel weer boven te stijgen.

De RSI houdt ook support wat positief is. Het afnemende volume vertelt dat er binnenkort een grote beweging moet gaan plaatsvinden.

Figuur 2: De koers zit in een falling wedge. Doel is bij uitbraak naar boven is $10.000.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers uitbreken naar $10.000?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4, hieronder) is er niet veel anders te zien dan op de dagelijkse grafiek. Wat wel zien is bullish divergence (groene lijntjes). De RSI maakt higher lows, terwijl de koers lower lows maakt.

Dit is vaak positief voor de koers en wellicht is dat het zetje dat de koers nodig heeft om naar boven uit te breken uit de falling wedge.

Figuur 3: Bullish divergence is te zien op de koers grafiek en de RSI (groene lijntjes)

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers uitbreken naar $10.000?

Conclusie

Er zijn op alle tijdseenheden bearish en bullish tekenen te zien. De falling wedge op de dagelijkse grafiek is wat mij betreft nu het belangrijkst. Als die naar boven uitbreekt dan is het doel $10.000 en daarmee komt de koers weer boven een belangrijke weerstand: de 200DMA.

Als de koers door de 0.618 Fibonacci niveau breekt dan zit er support tussen $8.350 en $8.200. Daarna de 0.786 Fibonacci niveau ($8.043).

Op het moment leun ik meer bullish vanwege de bullish divergence op de 4uur grafiek. Ik hou er wel rekening mee dat er een fake out kan zijn die de koers toch kort onder de falling wedge brengt.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af en gaat 1 december online ! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO) en BlockDAM token.