Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers door weerstand bij $9.800 breken?

De Bitcoin (BTC) koers heeft zich rond het level $9.600 rustig gedragen de afgelopen dagen. Na deze consolidatiefase lijkt de koers zich op te maken voor een volgende grote beweging.

Want met het in stand houden van de prijs net onder een belangrijke resistance, ziet het er naar uit dat de koers wellicht klaar is voor een uitbraak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al kan de resistance dusdanig sterk zijn, dat de prijs wellicht een langverwachte dip gaat maken. De komende week kunnen we flink wat volatiliteit gaan zien, wanneer er een uitbraak komt.

Bitcoin (BTC) Update

Dat de koers zich opmaakt voor een grote beweging, is al een langere tijd duidelijk. We zien dat de tests omhoog falen, net zoals het houden van de support aan de onderkant. Daardoor is het steeds onduidelijker welke kant de prijs uiteindelijk op zal gaan.

De prijsrange is steeds kleiner, waardoor het huidige consolideren wel eens de laatste opzet kan zijn voor eindelijk een grote beslissende beweging.

Welke kant deze echter op gaat is lastig te zeggen, en beide scenario’s voor zowel dalen als stijgen nemen we in acht.

Gekeken naar de huidige 4h chart van Bitcoin zien we dat de koers zich recht onder een belangrijke resistance van de paarse R38 weekly fibonacci pivot bevindt.

Een level die in de afgelopen weken al meerdere keren heeft laten zien dat deze te sterk is voor bulls. Met als gevolg een flinke reactie van bears.

Deze pivot bevindt zich in de buurt van de belangrijke resistance van $9.800. Dat is natuurlijk geen toeval en duidt op meerdere signalen, die aantonen dat het veel kracht gaat kosten om naar boven te kunnen uitbreken.

Bitcoin 4h chart 7 juni 2020

Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers door weerstand bij $9.800 breken?

‘Uitbraak naar $10.600’

Met het in standhouden van de uptrend lijkt het er wel op dat de koers nog steeds bullish is en de kans op een uitbraak boven $10.000 ook nog steeds mogelijk is.

Het is ook niet te zeggen dat die kans kleiner is, gezien de kans op een dip ook hetzelfde blijft.

Een echte uitbraak omhoog zal boven de $10.600 uit moeten komen en het liefst $11.000 om daar stand te kunnen houden. Een prijs zonder al teveel kracht daaronder zal hoogstwaarschijnlijk weer terug naar beneden zakken.

‘Support bij $9.300’

Aan de onderkant zien we dat de koers steeds een hogere support aan het creëren is met daarbij een steeds kleiner wordende consolidatierange. Met een weekly pivot rond $9300 en de 200 EMA rond $9200 zien we dat de weg naar beneden ook nog niet zoveel kans zal hebben op slagen.

Mochten bears toch genoeg kracht hebben om de prijs naar beneden te drijven dan kan een kettingreactie van liquidations op long posities ervoor zorgen dat de koers een flinke val maakt.

Met daarbij wel de kans op een bounce terug in consolidatie. Een prijs onderin in de $8.000 lijkt dan het meest voor de hand liggende als harde stop.

‘Kant kiezen’

Het is voor nu dus lastig te voorspellen waar de prijs zich heen zal bewegen. Mede hierdoor bekijken we vandaag ook maar een chart om daar het meest heldere beeld uit te halen. Een stijging als een daling lijken allebei ongeveer dezelfde kans te hebben.

Met daarbij toch een stiekeme bias richting het opnieuw testen van $10.000. Dips blijven tot nu toe sterk opgevangen te worden en bulls kunnen dit nog een tijd vol blijven houden.