Bitcoin (BTC) Update: stijgt de koers naar $10.000 de komende dagen?

Bitcoin (BTC) is weer volop in de picture, en niet voor niets. De koers is terug en blijft sterk in een zeer mooie uptrend move. Waarin de koers zich blijft bewegen volgens het boekje.

Met het breken van $7.800 afgelopen donderdag, bewoog de koers zich in sterke bewegingen boven de $9.000. Een belangrijk level, die zonder moeite gebroken was.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En met de huidige inzichten lijkt er niet zomaar een eind te komen aan deze beweging. Wellicht ondersteund door de FOMO bij de naderende Bitcoin halving ergens tussen 12 en 13 mei.

Bitcoin (BTC) Update

Dat de koers al een tijdje op het punt stond van uitbreken was wel bekend en liet al enkele weken op zich wachten. Met vele pogingen kwam het testen afgelopen donderdag tot een eind. Binnen iets meer dan 24 uur maakte de koers een beweging omhoog van bijna $2.000.

Dat is niet ongekend voor Bitcoin, maar wel een teken van een sterke trend. En het uitblijven van een retrace naar beneden maakt het steeds waarschijnlijker dat deze beweging wordt voortgezet en we binnenkort $10.000 weer kunnen zien. Maar zoals altijd, is voorzichtigheid ook geboden.

Wanneer we de 4-uursgrafiek erbij pakken zien we de mooie strakke beweging omhoog. Door alle belangrijke fibonacci pivots zonder enige moeite. Met daarbij het breken van de R100 level als belangrijk meetpunt voor de huidige trend.

De meeste swings talen tussen de R38 en R78 met als laatste vangnet R100. Wanneer deze gebroken wordt toont dat een zeer sterke trend aan op weekly niveau. Een teken van continuatie. Met dus de mogelijkheid dat we snel op weg zijn naar $10.000. Maar daarvoor moet de zone rond $9000 wel staande blijven houden.

Bitcoin (BTC) Update: stijgt de koers naar $10.000 de komende dagen?
Bitcoin 4h chart 3 mei 2020

Exponential moving averages

Kijkende naar de EMA’s zien we dat de koers zich ook daar netjes boven blijft bewegen en dat deze allen een uptrend aangeven.

Nou zijn EMA’s zeer traag in het aantonen van trend reversals, maar voorlopig ziet het er ook daar naar uit dat deze de uptrend blijven ondersteunen.

Een afnemende price range welke aangegeven wordt door de ATR (rode lijn onderin de chart) laat zien dat de koers rustiger wordt. En wellicht zou kunnen consolideren rond dit level.

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Een stuk verder ingezoomd en kijkende naar de uurgrafiek van Bitcoin zien we de rustig consoliderende koers rond $9.000 zich langzaamaan naar boven bewegen, met daarbij support van de 21 en 50 EMA’s.

Deze kunnen ervoor zorgen dat de koers niet zomaar naar beneden zal vallen. Maar een mogelijke val zal niet veel verder komen dan $8.600, mits er geen hele gekke dingen gebeuren.

Bitcoin 1h chart 3 mei 2020

Bitcoin (BTC) Update: stijgt de koers naar $10.000 de komende dagen?

Weg naar $10.000 vrij?

De weg naar $10.000 lijkt dus zo goed als een zekerheid en zal zich snel aan het begin van de nieuwe week kunnen gaan manifesteren.

Al blijft de kans op een dip altijd aanwezig en is voorzichtigheid in deze volatiele markt geboden. Een koers richting $8.600 lijkt aanwezig te zijn alvorens de pump verder gaat.

Het breken van $8.600 zal nieuwe inzichten geven, maar is voor nu te ver op de zaken vooruit lopen.