Bitcoin update: BTC rond $10.200, interesse in Lightning Network vlakt af

De dag is weer geruisloos voorbij gegaan. In cryptoland is er qua prijs van Bitcoin niet veel gebeurd. In deze update pakken we de grafiek erbij en kijken we wat cryptotwitter te melden heeft. Ook kijken we even naar het Lightning Netwerk, en de groei die het doormaakt(e).

Bitcoin (BTC)

Bitcoin staat op het moment van schrijven op $10.200. Dat is 1,44% lager dan gisteren rond hetzelfde tijdstip. Rond lunchtijd leek de koers van BTC even richting de kritieke grens van $10.000 te schieten, maar uiteindelijk hield de grootste cryptomunt zich erg rustig.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin update: BTC rond $10.200, interesse in Lightning Network vlakt af

Lightning Network

Er wordt de laatste tijd veel gesproken en bediscussieerd over het Lightning Network (LN). Dit is een second layer solution dat problemen (zoals transactiesnelheid en -kosten) van de mainchain van bitcoin moet oplossen. Maar hoe staat het er eigenlijk mee voor?

Sinds de hype met met de Lightning Torch neemt de interesse langzaam af. Waar er in februari van dit jaar nog 35.000 unieke kanalen waren geopend, zijn dat er nu nog maar 28.000. De capaciteit van het netwerk neemt daarmee indirect ook af.

Bitcoin update: BTC rond $10.200, interesse in Lightning Network vlakt af

Het aantal nodes blijft ook een beetje hangen. Er was rond januari dit jaar een duidelijke interesse te zien, maar sinds mei zijn er maar een paar honderd nodes bij gekomen. Er lijkt zich ook een andere trend te ontstaan: er worden nieuwe nodes worden geopend met slechts één of twee nieuwe payment channels. Sommige openen helemaal niets.

Bitcoin update: BTC rond $10.200, interesse in Lightning Network vlakt af

Je zou het kunnen zien als een gevolg van het succes van het netwerk. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een Lightning-node te worden. Aanbieders van de hardware zoals Casa bieden plug-and-play-oplossingen aan die iedere gemiddelde millennial kan gebruiken. Maar opmerkelijk genoeg groeit het aantal nodes toch niet. Een reden die men noemt is dat er geen incentive is om een node te starten: de fees zijn te laag.

Als je geïnteresseerd bent in het Lightning Netwerk kun je op twitter alle statistiekjes volgen.

Cryptotwitter

NebraskanGooner ziet heel veel overeenkomsten tussen het einde van de bearmarkt in 2015 en het einde van de bearmarkt van vorig jaar. In beide gevallen is er sprake van een parabolische breakout gevolgd door een consolidatiefase. Als je het patroon zou kopiëren, zou de volgende top van BTC op de $21.000 liggen. Dit is een nieuwe ATH die in maart 27 bereikt wordt. En toevallig of niet is dat precies de maand waarin de halving plaats gaat vinden.

Als je even snel naar de koers van Bitcoin kijkt, kun je er misschien geen touw aan vast knopen. CryptoCred ziet echter op de daily chart wel dat hem opvalt. Hij ziet tot twee maal toe de prijs convergeren tot een support die zich goed weet te houden. Met een lichte trend omhoog kan het zomaar weer hard gaan met BTC.

The Wolf Of All Streets is ook bullish. Als hij naar de uursgrafiek kijkt, verwacht hij dat de prijs van BTC zal gaan stijgen. Hij doet dit door naar patronen bij de candlesticks te kijken.

Bron: Cryptobriefing

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Lees meer