Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven de $7.000?

Na al enige tijd van consolidatie lijkt de Bitcoin (BTC) koers nog steeds binnen de strakke range te zitten. Een range waarin de prijs al sinds 19 maart in zit. En zich strak beweegt tussen $5.500 en $7.500, waarbij de afgelopen weken de range steeds kleiner is.

De afgelopen week lijkt de koers zich voornamelijk tussen $6.500 en $7.500 te bewegen. Waarbij tests omhoog als naar beneden strak worden afgewezen. Een teken dat de koers momenteel een sterke basis aan het bouwen is, maar wat ook onzekerheid met zich meebrengt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Dat de koers zich in een consolidatiefase begeeft na een flinke daling in maart is niet onverwacht. En kan daarmee ook aantonen dat de koers sterk genoeg is om niet zomaar verder te zakken naar een nieuwe low. Ondanks al het nieuws rondom de Coronacrisis lijkt de koers zich ook daar weinig van aan te trekken.

Oftewel een stabiele en tevens sterker wordende Bitcoin. Maar de strakke beweging binnen een bepaalde range brengt ook onzekerheid met zich mee. Een uitbraak kan zowel omhoog als omlaag een flinke reactie veroorzaken.

Een voorzichtig bullish beeld krijgen we momenteel te zien op de daggrafiek van Bitcoin. Wat kan betekenen dan de koers long-term een opwaartse beweging zal gaan laten zien. Daarbij zien we dat $6.400 een steeds sterkere basis vormt en de support daar erg sterk blijkt.

Daarbij is er ook ondersteuning door momentum indicators als de Stoch. Waarbij de bounce op $6.400 gelijk een knik veroorzaakt in het sentiment en deze een beeld omhoog geeft.

Bitcoin daily chart 16 April 2020

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven de $7.000?

Een voorzichtige voorspelling omhoog zou op zijn plek zijn en kan een setup vormen om eindelijk $7.500 te breken op weg naar $7.800. Met daarbij nog wel een extra weerstand rond $7.200.

Een level dat al meerdere keren niet heeft weten te breken op lagere timeframes.

Zoals ook goed te zien is, ligt de prijs momenteel tegen de support van december afgelopen jaar aan. Wat nu als resistance dient, en kan zorgen voor redelijk wat tegenstribbelingen.

Een potentiële drop door de huidige support van $6.400 zou met gemak moeten worden opgevangen door de support eronder. Deze supportzone ligt tussen $5.800 en $6.000.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Een stuk verder inzoomen zien we dat er op de 4h chart flink wat moeite ligt rond het doorbreken van dit level uit december rond $7.200.

Momentum indicators raken richting dit level ook snel overbought en geven aan dat short term de koers nog niet klaar is voor een verdere stijging.

Een daling richting $6.400 is niet gek en ligt zeker in de verwachting. Liggende aan de reactie kan de koers bij $6.800 of $6.600 al eerder support vinden en daar verder gaan met de consolidatie.

Bitcoin 4h chart 16 April 2020

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven de $7.000?

Doorstijgen richting $7.200?

Een consolidatie op het huidige level boven de $7.000 is ook mogelijk, maar ligt een stuk minder in de verwachting, gezien de vorige reacties van de prijs op dit punt.

Een doorbraak zal echter zorgen dat $7.200 als nieuwe support dient en kan voor een nieuwe fase in de consolidatie zorgen.

Al met al een lastig te voorspellen koers en lijkt het scenario van een korte daling alvorens een nieuwe stijging het meest voor de hand liggend.

Dit wordt door zowel lagere als hogere timeframes ondersteund. Wellicht een korte dip voor het weekend, gevolgd door een nieuwe stijging de komende week.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer