Bitcoin (BTC) update: is $8.000 springplank voor nieuwe koersuitbraak?

De eerste week van het nieuwe jaar lijkt goed te zijn begonnen voor Bitcoin (BTC). Een ongekende stijging van $1.500 zorgde voor een prijs van bijna $8.500.

En daarmee heeft de koers een aantal belangrijke resistance levels doorbroken. Is dit wellicht het begin van een nieuwe bullmarkt in aanloop van de Bitcoin halving in 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels is de koers weer wat gezakt en lijkt de prijs rond de $8.000 te blijven hangen. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe inzichten en wellicht een beter beeld voor de komende weken.

Bitcoin (BTC) update

Met een flinke run na wekenlang consolideren is een prijs van $8.500 niet geheel onverwacht. De koers leek langzaam klaar te zijn voor een uitbraak en heeft dit de afgelopen week ook waargemaakt.

Het begin van het jaar leek wat onrustig te beginnen, maar bleek niets meer dan een fake-out om de support onder $7.000 nog een keer te testen.

Dat level kunnen we inmiddels zien als sterke support en zal niet zomaar nog gaan breken. En met de uitbraak door $7.500 zien we gelijk dat er nieuwe supportlevels zijn ontstaan. Met potentie tot meer stijging.

Chats zien er bullish uit en lijken erg goed te reageren op de huidige bewegingen. De onderstaande 4-uursgrafiek laat de stijging van de afgelopen dagen mooi zien. Met het breken van belangrijke fibonacci pivot points om vervolgens er helemaal boven te stijgen.

‘Weerstand bij $8.400’

Ook zien we gelijk een nieuw en niet onbekend resistance level, namelijk $8.400. Dit level is uit het verleden gebleken een sterk punt voor zowel support en nu dus ook als resistance. Hier door gaan breken gaat nog een hele klus zijn!

Bitcoin 4h chart 9 januari 2020

Bitcoin (BTC) update: is $8.000 springplank voor nieuwe koersuitbraak?

Echter zien we ook dat het welbekende $7.800 level wederom dient als support. Dat is voorlopig het vangnet tot $7.500. Een flinke supportzone, waar de prijs goed tot rust kan komen om zich klaar te maken voor een nieuwe uitbraak.

Momentum indicators zoals de Stoch, de gele lijn in de chart, laten zien dat de huidige beweging naar beneden erg weinig volume heeft.

Dat wil zeggen dat de kans op een reversal omhoog weer snel in zicht komt. Daar waar de charts vlak na de grote stijging een indicatie voor snelle daling gaf, zien we nu alweer dat de charts wederom bullish zijn.

Bitcoin 1h chart 9 januari 2020

Bitcoin (BTC) update: is $8.000 springplank voor nieuwe koersuitbraak?

Weeksluiting boven $7.500?

Ook lagere timeframes als de bovenstaande 1-uursgrafiek geven hetzelfde beeld. Het zakken naar $7.800 geeft een dusdanige beweging in momentum indicators dat een beweging omhoog verwacht kan worden. Vooral de komende dagen en het komende weekend is het spannend welke richting de koers kiest.

Het breken van de koers boven alle belangrijke fibonacci pivots, wordt het lastig om te zien waar de koers heen zou willen gaan. Vaak trekt de prijs weer terug naar de pivot points, welke momenteel allemaal als support dienen.

Sluiten boven $7.500?

Mochten we de week gaan sluiten boven een prijs van $7.500, dan kunnen we dat als zeer bullish zien. Een belangrijk punt is dan niet alleen doorgebroken maar heeft dan bevestiging op hogere timeframes.

Een prijs tussen de $7.500 en $7.800 zou precies in de supportzone liggen en daarmee ook stand kunnen houden.

Mocht de koers in het slechtste geval toch doorzakken, dan gaan we waarschijnlijk in dezelfde regionen hangen als de afgelopen weken tussen $7.000 en $7.500.

Maar mochten we omhoog schieten, dan is een re-test van $8.400 zeker verwacht en zouden we eventueel nieuwe weekly highs kunnen gaan zien van $8.600 of zelfs $8.800.