Bitcoin (BTC) Update: Koers bij $8.800, is de top voor Bitcoin al bereikt?

Bitcoin (BTC) Update: Koers bij $8.800, is de top voor Bitcoin al bereikt?

De Bitcoin (BTC) koers heeft 7 weken op een rij een stijging doormaakt. Vriend en vijand verrast met een krachtige stijging richting $10.000. Welke prijslevels zijn belangrijk voor ons?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

We beginnen met de weekgrafiek. Voor nu zijn alle ogen gericht op de zone omcirkeld in oranje. Dit gebied is belangrijk, omdat hier een aantal belangrijke prijslevels samenkomen waar de markt een beslissing zal moeten nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als Bitcoin de vorige top van $9460 (koers op Binance, red.) weet te doorbreken verwachten wij een beweging richting de witte weerstandslijn met als top $11.700. Lukt dit niet en gaat Bitcoin lagere toppen maken is een verdere downtrend de verwachting.

Bitcoin (BTC) Update: Koers bij $8.800, is de top voor Bitcoin al bereikt?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als wij inzoomen naar de daggrafiek is al goed te zien waar Bitcoin een voorlopige top heeft bereikt. Dit is zoals je kunt zien niet willekeurig en betreft de gele trendlijn.

Deze stond hier al klaar en een mooie plek om wat winsten veilig te stellen aangezien Bitcoin op het dagelijkse tijdframe in een uptrend zit.

Breekt Bitcoin door deze trendlijn heen, dan zal Bitcoin gaan rangen tussen geel en blauw en verwachten wij niet dat we door $11.700 heen gaan breken. Gebeurt dit wel, dan zal er een breakout plaats vinden met hogere prijslevels.

Bitcoin (BTC) Update: Koers bij $8.800, is de top voor Bitcoin al bereikt?

Bitcoin 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek wil ik jullie kort meenemen naar het verloop. In de eerste instantie leek het erop dat Bitcoin een rising wedge vormde (in roze). En dat was ook een bearish' teken voor ons.

Echter faalde dit patroon en volgde Bitcoin de steile trendlijn in het blauw. Deze uptrend was dan ook mooi te traden richting de 200DMA $8.100 en verder door naar range high.

Wij zien de blauwe trendlijn graag houden en de gele trendlijn doorbreken. Maar is dit haalbaar na 7 weken groen? Een retracement zal wel op zijn plaats zijn.

Bitcoin (BTC) Update: Koers bij $8.800, is de top voor Bitcoin al bereikt?

'Voorzichtigheid geboden'

Voor alsnog ziet het er goed uit, maar zijn wij voorzichtig. Breekt de blauwe trendlijn en laat Bitcoin tekenen van zwakte zien door lagere bodems te maken zal er een downtrend worden ingezet.

Wij traden omhoog maar kijken wel al naar beneden. De wereldmarkten, Corona en de aanstaande Bitcoin halving zijn zaken die wij logischerwijs niet onderschatten en rekening mee moeten houden.

Over Margin Traders NL

Margin Traders NL is een traderscollectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website. Meer informatie is ook te vinden op het Telegram kanaal, de Telegram chatgroep en de gratis Telegram groep.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties