Bitcoin schiet door $12.000 heen, is BTC de nieuwe 'veilige haven' van de investeerders?

Bitcoin schiet door $12.000 heen, is BTC de nieuwe 'veilige haven' van de investeerders?

De afgelopen dagen was het weer zo ver: je keek elk uur wel drie keer op de cryptoticker om de prijs van Bitcoin bij te houden. Er werd met groene candles gegooid alsof ze in de aanbieding waren. De afgelopen 24 uur kwam BTC weer in een relatieve rust, totdat..

Verder in dit artikel: Cryptotwitter met enkele voorspellingen én BTC wordt steeds meer gezien als veilige uitweg voor de investeerders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC)

De markt leek na enkele hectische dagen weer een klein beetje tot rust te komen. Waar Bitcoin de afgelopen dagen voor meer dan 8% steeg, bleef de cryptomunt de laatste 24 uur bescheiden. Vanochtend kwam er echter ineens schot in de zaak. Bitcoin (BTC) steeg vanuit het niets keihard door de $12.000 heen.

[caption id="attachment_40304" align="alignnone" width="1200" alt="" height="800"] Bitcoin (BTC) door de $12.000 heen[/caption]

Bitcoin schiet door $12.000 heen, is BTC de nieuwe 'veilige haven' van de investeerders?

Gisteren tikte de munt de $12.000 nét niet aan. De hoogste (gemiddelde) waarde bleef steken op $11.938. De kous was echter nog niet af voor BTC, en nu zien we dus dat de munt wel door pakt door ook deze psychologische grens te doorbreken.

'Bitcoin as a safe haven asset'

Wat is Bitcoin nu eigenlijk? Een digitaal peer-2-peer betaalmiddel of een oppotmiddel (of Store-of-Value)? Deze discussie is er al langere tijd en er is al veel over geschreven. Maar de laatste tijd lijkt er een derde dimensie aan de grootste cryptomunt te worden toegevoegd: Safe Haven.

Lees ook: Vijf mogelijke redenen van de grote Bitcoin (BTC) stijging

Deze term wordt steeds vaker genoemd nu de economie haarscheurtjes begint te vertonen. Jeremy Allaire, de CEO van Circle, ziet Bitcoin in die context als een 'zeer aantrekkelijke activa'. Natuurlijk zijn er veel hodlers die Bitcoin als Store of Value gebruiken en natuurlijk zijn er verschillende partijen die BTC gebruiken als betaalmiddel. Maar deze twee aspecten gecombineerd zorgt voor een nieuwe term: Bitcoin as a safe haven asset.

De hoeveelheid munten die er in omloop zijn, zijn ingeprogrammeerd en ondanks de volatiliteit wordt BTC gezien als een robuuste en betrouwbare munt. Het kan door niemand gecontroleerd worden en het kan niet worden meegezogen door een turbulente economie.

De laatste dagen werd al duidelijk dat goud en zilver steeds meer 'veilige haven' door de investeerder wordt opgezocht. Bitcoin past volgens Allaire ook prima in dit rijtje. Hij maakte deze opmerkingen bij Squawk Box op CNBC.

Cryptotwitter

Josh Rager pakt de dominantie van de cryptomarkt er even bij. Hij merkt op dat de dominantie van BTC bijna 70% is en dat dit het hoogste punt is sinds december 2017. Altcoins mogen dan wel in USD waarde stijgen, maar over het algemeen zullen ze vooral verlies maken (in het BTC-handelspaar). Zijn advies is dan ook om vooral een mooi percentage aan Bitcoin in je portfolio te hebben.

?s=19

Op de grafiek van de afgelopen maanden zijn er drie pieken geweest. De laatste, waar we eigenlijk nog middenin zitten, is een trendline doorgebroken. Deze lijn is al opnieuw getest en fungeert nu als supportlijn.

?s=19

Cantering Clark merkt op dat we al langer dan vier dagen achter elkaar groene candles hebben. Dit is niet per se een teken dat er snel een correctie aan zit te komen. Integendeel: de vorige keren dat er vier dagen op rij een groei was, kon je nog eens 13%, 5%, 36%, 158%, 86% en 82% extra pakken.

Tot slot ziet Moon Overlord een patroon ontstaan. In het verleden zijn er telkens ná bullish engulfing candles op de weekgrafiek nieuwe highs bereikt. Tijdens de run van 2017 zagen we dit vier keer voorkomen voordat de $20k werd bereikt. In dit geval zou BTC dus naar de nieuwe high boven de $14.000 gaan.

Bron: NewBTC

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan