'Bitcoin (BTC) wordt volwassen, koers in 2020 door $20.000'

'Bitcoin (BTC) wordt volwassen, koers in 2020 door $20.000'

Dan Morehead, de oprichter van Pantera Capital, voorspelt dat Bitcoin 'volwassen zal worden' tijdens de financiële crisis van 2020. Hij denkt dat BTC binnen 12 maanden de hoogste prijs ooit zal bereiken.

Bitcoin in de crisis

Morehead is de CEO van een in San Francisco gevestigde blockchain en cryptocurrency hedge fund. Hij maakte maakte de opmerkingen in een update van 25 maart waarin hij aan beleggers zijn visie over de gevolgen van de coronacrisis deelt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Ik geloof dat de recessie groter zal zijn dan welke naoorlogse recessie dan ook'[/penci_blockquote]

Morehead deed een sombere voorspelling voor de economie. Hij gaat er van uit dat de wereldeconomie op het punt staat om de eerste periode van negatieve groei in te gaan.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Ik handel al 35 jaar lang tijdens 'global macro disruptions'. Dit is er zo een. Dit zal zeker een einde maken aan de langste wereldwijde groei ooit. Het zal waarschijnlijk een grotere wereldwijde economische impact hebben dan recessies uit de recente geschiedenis. ”[/penci_blockquote]

Aandelenmarkt

Morehead merkte op dat Bitcoin gecorreleerd is met de aandelenmarkt in de recente marktdalingen. Hij zei echter ook dat de cryptocurrency minder zal correleren na de eerste twee maanden van de crash op de aandelenmarkt.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"We zijn nu van mening dat de hoge correlatie op korte termijn met de aandelenmarkten voorbij is en dat crypto nu onafhankelijk zal bestaan."[/penci_blockquote]

Hij vergeleek Bitcoin met obligaties, die de neiging hebben op te bloeien in tijden van onrust op de markt. Daarnaast voorspelde hij dat BTC in fasen zal herstellen voordat het een nieuw record zal bereiken:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“De prijs van Bitcoin kan de komende twaalf maanden naar een nieuw record. Het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren. Mijn gok is dat institutionele beleggers 2-3 maanden nodig hebben om hun huidige portefeuilleproblemen te triëren.

Daarna kost het nog eens 3-6 maanden om nieuwe kansen te onderzoeken, zoals 'distressed schulden', speciale situaties, crypto, enz. Als ze vervolgens hun geld opnieuw gaan inzetten, zullen die markten echt beginnen te stijgen. "[/penci_blockquote]

Nieuw record

De oprichter van Pantera Capital zet zijn voorspelling geen kracht bij door een prijs te noemen. In juni 2019 noemde hij wel dat BTC het potentieel heeft om binnen een paar jaar $356.000 te bereiken.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Bitcoin is geboren in een financiële crisis. Het zal in de huidige crisis volwassen worden.'[/penci_blockquote]

Ben jij ook bullish over Bitcoin? Kom dan eens langs in Telegram en praat mer ruim 2400 Bitcoiners mee over alle nieuwtjes!

Lees meer over:
Bitcoin BTC record crisis

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties