Bitcoin bedrijf Casa ontwikkelt non-custodial wallet voor beginners

Het veilig opslaan van jouw Bitcoin is misschien wel het allerbelangrijkste wat je moet snappen. En dit is tegelijkertijd de eerste stap waarmee je als beginner te maken krijgt als je Bitcoin koopt. Dat is niet heel gebruiksvriendelijk en kan ook zomaar fataal worden.

Daarom heeft Casa een app ontwikkeld waarmee hodlers hun Bitcoin veilig kunnen opslaan. Het bedrijf mikt daarmee op de beginnende gebruiker met de nieuw gelanceerde Casa Keymaster.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Casa Keymaster

Casa is een bekende naam in de industrie. Het gooide hoge ogen met de Casa Node. Deze markt lieten ze al snel achter zich, toen ze zich gingen richten op de opslag van Bitcoin met tools om met jouw Bitcoin om te gaan in het geval dat je bijvoorbeeld zou overlijden.

Nu komen ze met de Casa Wallet. De opslag en functionaliteit van de wallet is gebouwd in dezelfde mobiele app als de premium diensten voor de klanten die de multi-sig wallets gebruiken.

Deze Casa Keymaster is volledig gratis te gebruiken én gericht op nieuwkomers in de wereld van Bitcoin.

Wallet voor beginners

Maar wat maakt deze wallet dan zo anders? Want er zijn al veel meer mobiele wallets op de markt.

“Het ontstaan van de Casa Wallet gaat helemaal terug tot 2018, toen onze premium klanten ons begonnen te vragen om een wallet die ze met een gerust hart aan aan hun familie en vrienden kunnen aanbevelen”, schreef Casa’s Michael Haley in een blogpost.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We realiseerden ons dat er geen optie op de markt was die zo makkelijk is als een custodial wallet, terwijl de wallet toch de volledige controle en soevereiniteit over het geld geeft. Dus besloten we er een te bouwen in onze Keymaster App.”[/penci_blockquote]

De wallet heeft standaard een seedless installatie, wat betekent dat de app een key op je telefoon maakt en vervolgens een back-up hiervan verdeelt tussen Casa en de cloudservice van de maker van het besturingssysteem van je telefoon: Apple of Google.

Zo hoef je zelf niet de uiterst belangrijke 24 woorden te bewaren, terwijl je toch de enige persoon bent die toegang hebt tot deze seeds.

Health Check

Het bevat ook een Health Check functie die vier dingen controleert. Dat:

Door een constructie met digitale inloggegevens (of keys), kan Apple of Google niet bij jouw Bitcoin. Terwijl zij wel (een deel van de toegang tot) jouw Bitcoin bewaren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]An encrypted backup is then split across Casa and the OS-specific cloud provider, which wallet holders can retrieve with two-factor authentication.[/penci_blockquote]

Er zit geen limiet aan aantal Bitcoin dat je op de Casa Wallet kunt bewaren. Het bedrijf raadt raadt echter wel aan om een van zijn premium services te gebruiken, gezien dit extra opties biedt om jouw Bitcoin te beveiligen.

Casa is van plan om de komende maanden extra functies toe te voegen, net als aanvullende beveiligingstips voor nieuwkomers.

De CTO van Casa is Jameson Lopp, een ontwikkelaar die enorm veel bezig is met privacy. Vorige week gaf hij nog een reeks van tips, do’s en don’ts voor het opslaan van Bitcoin.

https://bitcoinmagazine.nl/2020/06/bitcoin-btc-opslaan-veilig-beheer/

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCwallet