Bitcoin (BTC) wallet Wasabi bij investeringsronde geschat op $7,5 miljoen

De Wasabi bitcoin wallet heeft in een investeringsronde een mooie zak geld opgehaald. De op privacy gefocuste wallet van zkSNACKs Ltd. heeft zijn eerste aandeleninvestering opgehaald bij Cypherpunk Holdings, een beursgenoteerd Canadees bedrijf.

Investering in Bitcoin wallet

De CEO van Cypherpunk Holdings, Dominic Frisby, laat weten dat het $337,500 investeert in ruil voor 4,5% van de aandelen van Wasabi. De start-up is gewaardeerd op $7,5 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Dominic Frisby”]”Het is buitengewoon voor een technologiebedrijf om in deze fase van zijn ontwikkelingen al de inkomsten te hebben die Wasabi heeft.”[/penci_blockquote]

Frisby noemt het verdienmodel als groot pluspunt van zkSNACKS. Zij pakken een klein percentage aan BTC wanneer je de mix optie gebruikt in de wallet. Daarmee kun je je privacy op het netwerk verhogen door met anderen je tranascties te vermengen.

Het team van zkSNACKs heeft nog niet gereageerd op deze uitlatingen. Eerder vertelde mede-oprichter Adam Fiscor al wel aan CoinDesk dat ze in juli 2019 met de transactiekosten van de mixer 14 bitcoin verdienden. Met de huidige marktprijzen staat dit gelijk aan ruwweg $103.000.

Het blijkt dat de Wasabi Wallet in juli, augustus en begin september minimaal 5.373 ‘mixed CoinJoins‘ heeft verwerkt. Dit is een manier om je transacties met BTC in de blockchain minder zichtbaar en traceerbaar te maken.

Als deze trend zich de komende 12 maanden zal blijven voortzetten, komt dat neer op een inkomen van meer dan $1 miljoen.

Wasabi en Samourai

Volgens de laatste cijfers bezit Cypherpunk ongeveer 2000 Monero (XMR) en 180 Bitcoin (BTC). Het aandeel dat de investeerders van Cypherpunk Holdings in de Samourai Wallet hebben, wordt geschat op $100.000. Dat is zo’n 1.5% van de aandelen. De concurrent van Wasabi wordt daarmee geschat op een waarde van zo’n $6,6 miljoen.

Daarnaast heeft hebben de investeerders ook aandelen in de blockchain startup Chia, opgericht door cypherpunk-legende Bram Cohen.

“Beide wallets en diensten maken privacy mogelijk; ze hebben een zeer indrukwekkende netwerkeffect. Dat houdt in dat hoe meer deelnemers er zijn, hoe meer anoniemer iedere deelnemer is”, aldus CIO Moe Adham van Cypherpunk.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Wasabi is goed gepositioneerd om een groot gedeelte van die markt te veroveren … en niet alleen voor persoonlijk gebruik, maar ook voor de bedrijfstak.”[/penci_blockquote]

Frisby geeft ook aan dat het fonds in eerste instantie is opgericht om privacymunten een steuntje in de rug te geven. Bij deze projecten, zoals Zcash, vonden zij echter weinig tractie en daarom draaide het de scope richting projecten die de privacy voor het bitcoin-netwerk willen vergroten.

“We willen nog twee of drie investeringen in de privacytechnologie doen, waarbij we kijken naar zaken als VPN’s, messaging systems, en dat soort dingen.” Hij voegt er aan toe dat het bedrijf een groot gedeelte van zijn $1,4 miljoen dat nu nog in fiat zit, wil gaan gebruiken de zomer van 2020.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprivacywasabi