‘Bitcoin campagne China oorzaak 22.000 nieuwe adressen in één week?’

Opmerkelijk nieuws vanuit China. Naar verluidt is er een overheidscampagne gaande ter promotie van ‘crypto assets’. Gaan inwoners van deze grootmacht nu profiteren van een toekomstige nieuwe run van Bitcoin?

Bitcoin campagne in China

Onder andere CoinDesk en CoinTelegraph berichtten afgelopen week over de promotiecampagne. Daarmee wijkt China even af van de dominante lijn ‘blockchain, not Bitcoin‘.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens diverse staatsmedia zijn cryptocurrency’s dit jaar prima investeringen gebleken. Onder meer China Central Television (CCTV), de grootste zender in het land, bracht het nieuws: crypto assets zijn tot 70% gestegen.

Hetzelfde nieuws verscheen donderdag in de krant Cankaoxiaoxi. Zij plaatsten een samenvatting van een artikel van Bloomberg. Doorgaans is deze krant erg selectief met het doorplaatsen van nieuwsberichten van buitenlandse bronnen. Het ging onder meer over de Bloomberg Index, waarbij het rendement van Bitcoin is vergeleken met goud.

Het viel reporter Dovey Wan ook op. Ze noemt het zeldzaam dat deze acties schijnbaar gecoördineerd plaatsvinden.

Begin van een bullrun

Op Twitter gaat Cole Garner zelfs nog een stapje verder. Hij zag een recordgroei aan nieuwe actieve Bitcoin adressen. Hij legt de verband tussen deze toename en het nieuws uit China.

Aan de hand van data van Glassnode zijn er op één dag circa 22.000 nieuwe Bitcoin “entiteiten” aangemaakt. Normaal zijn dit er tussen de 5.000 en 10.000 per dag.

Doorgaans is een toename een goede indicator van een aanstaande prijsstijging, die nu echter nog achterwege lijkt te blijven.

Garner legt een verband met de Chinese campagne. Hij denkt zelfs dat de Chinese overheid probeert een nieuwe bullmarkt op gang te brengen. CZ, de frontman van beurs Binance, doet er nog een schepje bovenop: ‘De mensen op Twitter hebben geen idee hoe groot dit nieuws is!

Maar waarom? China was de laatste jaren toch voornamelijk crypto-mijdend en blockchain-minnend?

Het is algemeen bekend dat China een groot deel van de mining industrie vertegenwoordigt door de lokale chipfabrikanten, producenten van mining rigs komen en natuurlijk ook de goedkope energie. Het Aziatische land is goed voor meer dan 50% van de rekenkracht.

Deze miners verdienen iedere dag een heleboel Bitcoin. Het is ook niet ondenkbaar dat Chinese investeerders grote hoeveelheden Bitcoin in handen hebben. Zou het dan niet perfect zijn om van deze positie te kunnen profiteren?

Aandeel Tether in de markt

Daarnaast merkt Garner ook op dat de adoptie van de stablecoin Tether (USDT) in de lift zit. In het verleden ging dit vaak gepaard met een prijsstijging van Bitcoin (zie tweet hieronder). Eerder berichtten we al dat Chinese beleggers Tether gebruiken als manier om kapitaalcontroles te ontvluchten.

Zit China te wachten op een enorme bullrun en hoopt het hier van te kunnen profiteren? De mix van boven beschreven factoren, en dan met name de nieuws campagne, zouden daarbij namelijk een perfecte katalysator kunnen zijn.

Het blijft natuurlijk speculeren en we kunnen niet terug redeneren hoe het precies zit met actieve adressen, de uitgifte van Tether en de coördinatie van de campagne. Wil je graag meepraten over dit soort nieuwtjes? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BitcoinBTCChina

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer