Bitcoin op elke straathoek: ATM-operator voegt 20.000 extra winkels toe

Bitcoin (BTC) is nu te koop met cash geld bij ruim 20.000 extra winkels in de VS. Dat maakt Bitcoin ATM operator LibertyX vandaag bekend. Het is hun ambitie om Bitcoin op ‘elke straathoek’ te kunnen verkopen.

Bitcoin op elke straathoek

Ze hebben nu een deal gesloten met een aantal winkelketens in Amerika. Het gaat om 7-Eleven, CVS en Rite Aid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe werkt het? Het gaat niet via de gebruikelijke weg van Bitcoin ATM’s.

Een koper moet de LibertyX app downloaden (iOS of Android). Ze app wordt gescand in de winkel om een cash transactie te doen.

De gebruiker kopieert zijn Bitcoin adres naar de app en drukken op ‘koop’. Vervolgens kan men de winkel uit de lijst kiezen en ‘voeg geld toe’. Dan scant de bediende van de 7-Eleven winkel de barcode die de app van LibertyX genereert.

Waarna de klant het cash geld aan de kassier, tussen de 20 tot maximaal 500 dollar is mogelijk.

De commissie is met 4,95 dollar vrij hoog te noemen, bovenop de transactiekosten voor de Bitcoin transactie (miner fee). Die kan de klant zelf bepalen. Vervolgens klik je op “convert to Bitcoin” binnen de app en de BTC is gekocht met cash.

‘Bitcoin is één van de mooiste uitvindingen van het afgelopen decennium’, licht Chris Yim, medeoprichter en CEO van LibertyX het nieuws toe.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘We willen de drempel om Bitcoin te kopen zo laag mogelijk houden. Iedereen moet met cash een beetje BTC kunnen kopen’. [/penci_blockquote]

Via de website van LibertyX kunnen mensen achterhalen waar de dichtstbijzijnde winkel met deze service te vinden is. Conform regulering dient elke klant een know-your-customer procedure te doorlopen.

Europa

Ook in Europa zijn er diverse mogelijkheden om met cash Bitcoin te kopen. De meest voor de hand liggende optie is via een Bitcoin ATM. Ook in Nederland zijn er circa vijftig Bitcoin automaten, waarvan ruim twintig in Amsterdam. Deze zijn doorgaans te vinden in casino’s, tabakszaken, tattooshops of boutique shops.

De eigenaren van deze machines dienen ook te voldoen aan de Cryptowet die per 21 mei dit jaar is ingegaan.

De NOS meldde onlangs dat er maar liefst 48 bedrijven zich gaan registreren bij de Nederlandsche Bank om aan de wet te voldoen. Dat zijn exchanges, brokers en eigenaren van ATM’s in zowel binnen – als buitenland.

In dit geval zit er dus een derde partij tussen die de wissel faciliteert: LibertyX. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je Bitcoin te kopen en deze in eigen beheer op een hardware wallet te zetten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscashVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...