Bitcoin.com wil als cryptobeurs concurreren met Coinbase en Binance

Bitcoin.com wil als cryptobeurs concurreren met Coinbase en Binance

De website Bitcoin.com wordt het domein van een crypto exchange die wil gaan concurreren met marktleiders Coinbase en Binance. Dat maakt men via haar eigen nieuwsportal bekend.

Bitcoin.com

De beurs biedt vooralsnog de volgende cryptovaluta aan: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Litecoin (LTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is via het handelspaar Tether USDT te kopen. Binnenkort komen er een ook cryptovaluta zoals Tron (TRX), Zcash (ZEC) en Eos (EOS) beschikbaar op het platform.

Coinbase en Binance uitdager

Volgens managing directeur Danish Chaudhry van Bitcoin.com is er meer concurrentie nodig op de exchangemarkt.

Tegenover Decrypt zegt hij het volgende:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Bitcoin is één van de meest bekende merken in de industrie. We willen gaan concurreren met gevestigde namen zoals Coinbase en Binance.[/penci_blockquote]

Een van de acties om nieuwe gebruikers aan te trekken is een korting van 25% op commissies de komende drie maanden.

Roger Ver is sinds april 2014 eigenaar van het domein bitcoin.com en heeft het verhuurd aan exchanges zoals Blockchain.info en OKCoin. Formeel is het bedrijf gevestigd op St. Kitts and Nevis op de Caraïben.

Ver heeft Bitcoin.com altijd gebruikt om 'zijn' Bitcoin Cash te promoten. Naar eigen zeggen is de wallet van Bitcoin.com, mét ondersteuning voor BTC, ruim twee miljoen keer gedownload.

In augustus is er een bestuurswisseling geweest. Stefan Rust heeft Ver vervangen als CEO, die nu formeel bestuursvoorzitter is. Het is op dit moment onduidelijk wat Ver doet voor het platform.

Twitteraccount @Bitcoin

Een ander opmerkelijk nieuwtje. Op 20 augustus heeft het veelbesproken Twitter account @Bitcoin afstand gedaan van Bitcoin Cash. De nieuwe beheerder is sindsdien ineens pro-bitcoin tweets de wereld in gaan sturen en heeft het niet meer over BCH.

Lees meer over:
BTC Binance exchange Coinbase BCH

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties