Nieuwe versie Bitcoin Core ondersteunt betere privacy met Tor V3

De volgende versie van Bitcoin Core ondersteunt de nieuwste V3 adressen van Tor Network. Volgens ontwikkelaar Pieter Wuille zal dit volgend jaar de nieuwe standaard worden.

Bitcoin Core

Bitcoin Core is de meest populaire client software van het open source protocol. Ieder pak hem beet half jaar komt er een nieuwe update uit. In de eerstvolgende nieuwe versie zal een verbeterde versie van Tor zitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer informatie hierover staat in het Bitcoin Improvement Proposal (BIP) 155. Hier staat gedetailleerd beschreven hoe (en dat) de client de nieuwe van de Tor ondersteunt. De BIP is inmiddels gemerged.

Tor is een open source software waarmee je anoniem via het internet kunt communiceren. Het verbergt jouw IP-adres iedere keer als je data verzend of opvraagt. Het maakt gebruik van verschillende laagjes aan codering, zoals net een ui meerdere ringen heeft. Een andere bewoording hiervoor is onion routing by encryption.

Het was al langer bekend dat er een einde aan zat te komen voor de oudere V2 adressen. Deze versie is al meer dan 10 jaar in gebruik. Het zal op 15 oktober 2021 ‘met pensioen gaan’. Daarom is het tijd dat ook Bitcoin over gaat op de nieuwe versie.

Verbeterde privacy

Door het mergen van BIP 155 gaat het mogelijk zijn om nieuwe V3 adressen te gebruiken. Deze zijn als sinds 2015 in ontwikkeling.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Naarmate de algemene kennis over wiskunde en cryptografie evolueerde, werd de basis van versie 2 kwetsbaar en op dit moment onveilig.”[/penci_blockquote]

Adressen van versie 3 voegen een paar belangrijke verbeteringen toe in vergelijking met de huidige adressen. Het gebruikt een sterkere vorm van cryptografie, lekt minder informatie en verhoogt de beveiliging.

Volgens Pieter Wuille komt Bitcoin Core v0.21 veel eerder uit dan de deadline van de oude versie van Tor. Het gaat “waarschijnlijk om december dit jaar”. Naast de nieuwe versie van Tor zal er ook een

Tell other nodes "Hey, I know of this cool Tor V3 hidden service that runs a Bitcoin node! If you ever have a need for another node to connect to, you may want to remember that."

— Pieter Wuille (@pwuille) October 11, 2020" target="_blank" rel="noopener noreferrer">gossip protocol in de update zitten. Dit maakt het mogelijk om als verborgen node te connecten met andere nodes.

De grootste verandering van de vorige versie van Bitcoin Core was het verwijderen van OpenSSL. Dat was een feature die Satoshi Nakamoto zelf had ingebakken. Deze update dateert alweer van juni dit jaar

Lees meer over:
BitcoinBTCtor

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer