‘Bitcoin prijs gaat nog naar $75.000 of zelfs $350.000’, aldus eindbaas beleggingsfonds

'De prijs van bitcoin (BTC) gaat nog tien tot vijftig keer over de kop', aldus Dan Morehead, samen met Mike Novogratz één van de meest bekend crypto investeerders ter wereld.

Morehead, oprichter en CEO van cryptofonds Pantera Capital deed zijn uitspraken in een interview met Real Vision Finance. Pantera Capital is te omschrijven als een actief beleggingsfonds met family offices en high net worth individuals als klant.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het fonds investeert in equity van blockchain start-ups én is een actieve handelaar in bitcoin en andere cryptomunten op de beurzen.

Daarnaast is het ook één van de aandeelhouders in Bakkt, het bitcoin futures vehikel van ICE, het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange. Kortom, Pantera Capital is een voorname speler in de uitdijende en wijdvertakte crypto elite van de VS.

Bitcoin gaat vanwege schaarste naar $90.000 in 2024, aldus grootste bank van Beieren (13 miljoen inwoners)

Bitcoin in 2019

Stond 2018 in het teken van de bears, 2019 kende twee gezichten. Memorabel is de bull run die de grootste cryptomunt tussen april en juni ondernam.

Van dat voorlopige hoogtepunt bij $14.000 is de koers gecorrigeerd naar $6.700 op moment van schrijven.

Het jaar startte met een koers van $3.700, dus onderaan de streep staat nog een plus van 81%. Dat maakt bitcoin nog steeds de best presterende asset van 2019 ten opzichte van olie, vastgoed, Amazon of Tesla.

Binnen de bitcoin community zijn er de nodige optimisten te vinden die 'wilde' prijsvoorspellingen doen.

Morehead, ook niet vies van een wilde voorspelling, sluit zich daarbij grotendeels aan. Bovendien is het in zijn belang dat de bitcoin prijs toeneemt. Zijn fonds Pantera Capital was in 2018 zwaar verliesgevend, met ruim 70% in de min.

Hij houdt het erop dat de prijs nog '10 tot 50 keer over de kop' gaat. Hij zegt: 'Die asymmetrische groei maakt bitcoin een asset voor de toekomst, voor iedere belegger'.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Een medische uitvinding is relevant, maar heeft misschien een markt van 100.000 mensen die je er beter mee kunt maken. Bitcoin valt de drie grootste markten aan: de industrie van 300 miljard digitale betalingen, de remittance markt en de goud markt'.

Goud heeft een marktwaarde van 7.000 miljard dollar. Alle cash samen een market cap van 100.000 miljard dollar. alle cryptovaluta zijn nu 200 miljard dollar samen.

Ik voorzie echt dat crypto disruptie brengt naar deze markten. Dat is het potentiële upside waar je als belegger mee te maken hebt'. [/penci_blockquote]

Millennials vs. 'Ok, boomers', fiat vs. Internetgeld

In het interview somt Morehead wat de mogelijkheden zijn van bitcoin en de onderliggende blockchaintechnologie.

Allereerst benadrukt hij dat veel gelauwerde investeerders in de VS bitcoin genegeerd of doodverklaard hebben. Toen bitcoin 200 dollar waard was, betitelde Warren Buffett bitcoin als 'rattengif'.

Morehead leerde bitcoin heel vroeg kennen, de tijd dat je via een online bitcoin faucet 5 (!) bitcoin kreeg als je een captcha invulde. Hij voorziet dat met name de millennials crypto als hun geld gaan zien.

Oudere generaties (‘Ok boomers’) hebben doorgaans een grotere weerstand tegen nieuwe technologie. Maar onder millennials (geboren tussen 1980 en 2000, red.) is bitcoin als investering populairder dan Netflix of Microsoft.

Maar volgens Morehead gaat deze generatie (en de Generatie Z geboren vanaf 2000, red.) bitcoin en crypto ook als internetgeld zien. En zien de nadelen van fiat geld voor hun ogen afspelen.

Bitcoin adoptie

Dus de blik dat bitcoin alleen fungeert als 'digitaal goud' of 'store of value' is te beperkt, vindt Morehead. Natuurlijk zal BTC voor de gemiddelde belegger een alternatief worden voor goud, aandelen of vastgoed. Het rendement ligt namelijk hoger.

Want in regio's waar een bankrekening niet voor de hand ligt, is bitcoin een nieuwe optie. Iets wat bijvoorbeeld Paxful laat zien op het continent Afrika, dat zich ontpopt als uitdager van LocalBitcoins als peer-to-peer bitcoin exchange.

In Afrika heeft een klein aantal banken en betaalproviders de betaal - en verzendmarkt in handen. Dat leidt tot hoge commissies, oplopend tot 12% per transactie. Bitcoin fixes this.

In de Filipijnen zijn er drie keer zoveel Facebook accounts als bankrekeningen. Volgens Morehead kan crypto dan een alternatief zijn. Dat kan bitcoin zijn, maar misschien wel de aankomende digitale renminbi uit China.

Bottom line is dat cryptobetalingen sneller en goedkoper zijn dan remittance betalingen. Morehead heeft er vertrouwen in dat netwerken zoals Lightning en ethereum 2.0 tijdig opschalen om aan de nieuwe vraag te gaan voldoen.

Ook de toenemende regeldruk vanuit overheden ziet hij als een tijdelijke hobbel van een mooie toekomst.

Interview

Ons interview met Dan Morehead terugkijken? Ga naar ons Youtube-kanaal met nieuws, technische analyses en interviews!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Plan B Bitcoin Data en Analyse
Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Zet Koers naar $102K en $360K

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Lees meer