Bitcoin donaties voor bosbranden in Australië, 0.9 BTC opgehaald

Momenteel ziet Australië een van de ergste bosbranden in zijn geschiedenis. Duizenden mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Ook veel wilde dieren zijn getroffen door de ramp.

Nu is er een Bitcoin-adres gemaakt om hulp te bieden aan de slachtoffers. Alle donaties komen ten goede aan de Rural Fire Service. Zij zetten zich in om branden in Australië op voorbaat al te voorkomen of sterk te verminderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) donatie

Alex Saunders is bestuurder van belangenvereniging Blockchain Australië en oprichter van YouTube-kanaal Nugget’s News. Op zijn kanaal adviseert hij zijn volgers hulp te bieden door te doneren in BTC.

Tot nu toe is er 0.93756016 BTC gedoneerd op dit adres. Dat aantal loopt gestaag op.

Niet nieuw

Crypto-donaties zijn geen nieuw fenomeen, er komen steeds meer projecten die een BTC adres openen voor donaties. Een van de bekendste bitcoin goede doelen is het journalistieke project WikiLeaks.

De bankrekeningen van WikiLeaks werden geblokkeerd, maar zij konden met behulp van bitcoin toch donaties ontvangen.

Een van de voordelen is dat tussenpersonen zoals betaalproviders niet nodig zijn. Ook kan een donatie in bitcoin, afhankelijk van de prijsontwikkeling, lucratief uitpakken. Dat laatste was bij WikiLeaks zeker het geval, zij otnvingen

Geblokkeerde BTC donaties

Maar BTC-donaties kunnen ook een andere uitwerking krijgen. Zo blokkeerde BitPay vorig jaar donaties in Hong Kong. De donaties waren bedoeld voor de HongKong Free Press.

De fout die de non-profit organisatie maakte is duidelijk: zij accepteerden de donaties in BTC via betalingsprovider BitPay. Zij kunnen de betalingen nog altijd censureren, zeker door eventuele druk van buitenaf.