Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Klokkenluider Edward Snowden heeft laten doorschemeren dat Bitcoin voor hem een nuttige munt zou kunnen zijn. Deze uitspraak deed hij om aan te geven hoe kan voorkomen dat de Verenigde Staten beslag kunnen leggen op zijn bezittingen.

Edward Snowden en zijn boek

Snowden zit in Rusland waar hij asiel heeft aangevraagd. Eerder vandaag stuurde hij een tweet de wijde wereld in met de uitspraak over Bitcoin. Dit bericht is een antwoord op het nieuws dat Washington hem aanklaagt over de inhoud van zijn nieuwe boek, 'Permanent Record'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De publicatie van het nieuwe boek heeft al voor veel ophef gezorgd. In een persbericht liet het Amerikaanse ministerie van Justitie (de DOJ) weten dat Snowden een concept moest laten goedkeuren alvorens het boek officieel gepubliceerd werd.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Jody Hunt, advocaat van de DOJ"]"We zullen individuen niet toestaan zichzelf te verrijken, ten koste van de Verenigde Staten, zonder te voldoen aan hun pre-publicatie beoordelingsverplichtingen,"[/penci_blockquote]

Bitcoin als uitkomst

Het is niet de eerste keer dat Bitcoin door Snowden wordt gebruikt als middel om zich af te zetten tegen de Amerikaanse overheid. In juni werd al duidelijk dat hij Bitcoin gebruikte om servers te betalen waar hij gegevens mee kon lekken. Deze data was afkomstig van de NSA, de National Security Agency.

Ondanks dat Bitcoin voor een persoon als Snowden een perfecte uitweg lijkt, heeft hij zich ook al eens negatief uitgelaten over de cryptomunt. Hij twijfelde of Bitcoin geschikt is als financieel middel om de macht van de overheden te kunnen ontlopen. Maar als de nood aan de man komt, blijkt BTC toch anarchistisch (genoeg).

Het is ook opmerkelijk dat Snowden zich niet uitlaat over privacycoins zoals ZCash (ZEC) en Monero (XMR). Eerder liet zei hij ook daar fan van te zijn. De tweet over Bitcoin zorgt dus (logischerwijs) voor een glimlach bij de bitcoin-maximalisten.

Tegen een boek kan de Amerikaanse overheid maatregelen nemen. Op een bankrekening met Amerikaanse dollars ook. Maar bij Bitcoin ligt dat compleet anders. Een overheid kan geen transacties stoppen op het netwerk van bitcoin. Een goede optie dus voor vijanden van bepaald een land.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties