Bitcoin en crypto’s crashen met dubbele cijfers

Bitcoin en andere cryptovaluta’s daalden twee maal scherp in minder dan 24 uur. Het deed een laagste punt aan in negen maanden tijd. Ook ethereum, bitcoin cash en ripple verloren allen met dubbele cijfers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Marktcrash

Na weken aan constante stijgingen lijkt de pret weer over in cryptoland. Bitcoin daalde gisteren in prijs met meer dan 300 dollar in een tijdsbestek van minder dan een uur. Vandaag staat de cryptovaluta op een min van 1.000 dollar, van bijna 7.400 dollar naar een huidige 6.400 dollar. Toch piekt bitcoin in marktdominantie op meer dan 54 procent.

Dat komt omdat de gehele cryptomarkt dicht in de buurt is van haar laagste niveau sinds november 2017. Vooral de altcoins hebben het namelijk flink te verduren. De zwaarst getroffen crypto’s betreffen ethereum, ripple, bitcoin cash en EOS. Al deze crypto’s daalden met meer dan 20 procent, tegenover een daling van bitcoin van “slechts” 13 procent.

De reden voor de plotselinge prijscrash is niet direct duidelijk. Analisten gaven als reden dat de FUD (Fear, Uncertainty en Doubt) weer toe had geslagen. Anderen dachten in het nieuws dat Goldman Sachs niet verder gaat met de plannen voor een cryptocurrency handelsdesk reden te zien voor de flinke dalingen.

Bearish trend nog steeds intact

Echter kan in het nieuws weinig directe aanleidingen gevonden worden voor de sterke dalingen. Bitcoin deed afgelopen dinsdag nog haar hoogste punt aan in een maand tijd en koerst nog steeds hoger dan dezelfde tijd vorig jaar. Uiteraard ver weg van haar absolute hoogtepunt in december 2017, toen de prijs bijna de 20.000 dollar per munt aandeed.

Sinds die top daalde bitcoin gestaag, hoewel er afgelopen maanden sprake was van een periode van relatieve prijsstabiliteit. Het meest significant is dat bitcoin en crypto’s meer immuun lijken te zijn voor negatief nieuws, dat eerder een aardige invloed leek te hebben op de koersen.

Toch blijkt bitcoin zich sinds december in een neerwaartse trend te bevinden en kan een verdere neerwaartse druk worden verwacht. Tot die bearish trend omkeert, iets waar nog steeds geen sprake van is, zal de markt in zijn geheel niet naar boven uitbreken.

Voornaamste reden van de crash mag dan ook worden gevonden in het feit dat weerstandzones niet konden worden doorbroken. Voor de komende tijd kan daarmee de prijs dan ook prima richting de 5.000 dollar. Zijn bitcoin en cryptovaluta’s dood? Absoluut niet, but the trend is your friend!

Inschrijven nieuwsbrief