Bitcoin en marktsentiment negatief; SEC wijst Bitcoin ETF van Winklevoss tweeling af

De Securities en Exchange Commission (SEC) heeft de aanvraag voor een Bitcoin ETF van de tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss opnieuw afgewezen. Slecht nieuws lijkt het voor de cryptogemeenschap want de gehele markt gaat een stuk lager. Bitcoin staat ondertussen bijna 4 procent in de min, net onder de 8.000 dollar per munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin ETF

Een Bitcoin-ETF zou het makkelijker maken te beleggen in de cryptovaluta zonder de munt daadwerkelijk te kopen. Het beleggingsfonds bootst het rendement van de bitcoin na. De invoering hiermee zou de bitcoinmarkt enorm kunnen vergroten, omdat ook de institutionele beleggers hiermee een gereguleerd investeringsvehicle in cryptovaluta in handen krijgen.

Het betreft overigens niet een afwijzing voor de meest geanticipeerde Bitcoin ETF-aanvraag door VanEck en SolidX, die volgende maand op de planning staat.

Winklevoss

Een tijd geleden werd de eerste aanvraag van de gebroeders Winklevoss voor een Bitcoin ETF al afgewezen door de SEC. De reden was toen dat de Bitcoin volgens hen nog niet klaar was om mainstream te gaan.

Ook schreef de SEC dat er regels moeten zijn om fraude en marktmanipulatie te voorkomen om beleggers te beschermen, terwijl het nog een volledig ongereguleerde markt betreft. Geen goed idee volgens de SEC. Het komt nu eigenlijk op hetzelfde neer.

“The Commission does not find, pursuant to Section 19(b)(2) of the Exchange Act, that the proposed rule change, as modified by Amendments No. 1 and 2, is consistent with the requirements of the Exchange Act and the rules and regulations thereunder applicable to a national securities exchange, and in particular, with Section 6(b)(5) of the Exchange Act”

De bewering van de tweeling, dat cryptomarkten uniek resistent zijn tegen manipulatie wordt volgens de SEC niet ondersteunt. Een teleurstelling voor de gebroeders Tyler en Cameron Winklevoss en de Chicago Board Options Exchange (CBOE), die een voorstel voor een zogeheten indextracker of ETF op de bitcoin indienden bij de Amerikaanse toezichthouder.

Het laatste woord

Die wil daar dus nog niet aan en wees voor de derde keer een bitcoin-ETF af. Volgens de SEC is de onderliggende markt voor het eenvoudige beleggingsfonds nog steeds niet bestendig tegen manipulatie.

Maar daarmee is het nog niet gedaan! Ten eerste vinden de broers een bijzonder opvallende medestander aan hun zijde: SEC-bestuurder Helen Pierce keert zich in een specifieke verklaring tegen het besluit van de toezichthouder.

En daarnaast mag er vanuit worden gegaan dat er nog vele Bitcoin-ETF aanvragen zullen volgen. De eerstvolgende is van VanEck en SolidX. Deze Bitcoin-ETF zal volgende maand wel of geen goedkeuring krijgen. Een tweede in de pijplijn betreft een cryptocurrency index ETF, aangevraagd door Bitwise Asset Management. Meer nieuws zal dus zeker volgen!

Bronnen: CNBC, Investing.com, SEC

Foto: Flickr / TechCrunch

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Solana koers verwachting Data en Analyse
Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

Lees meer