Bitcoin (BTC) én ethereum in één fonds, SEC bekijkt nieuwe ETF aanvraag

De Amerikaanse waakhond SEC heeft een nieuwe aanvraag ontvangen voor een beursgenoteerd cryptofonds (ETF). Crescent Crypto Index Services wil een ETF (exchange traded fund) met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) gaan aanbieden. De komende weken zijn spannend: gaat de SEC de hangende aanvragen van de VanEck/SolidX en Bitwise ETF's goedkeuren?

Lees ook - “Bitcoin (BTC) koers naar $7.400 zodra FOMO in cryptomarkt toeslaat”

Bitcoin én ethereum in één beursfonds (ETF)

Deze ETF is in feite een gemengde bundel van BTC en ETH en dat bundeltje wordt op de beurs volgens een bepaalde prijs geïntroduceerd, net zoals een "normaal" aandeel. In Zwitserland wordt bitcoin al als exchange traded product aangeboden en in Zweden al sinds 2015 via een exchange traded note.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alleen voor de Amerikaanse dollar bestaat een dergelijk financieel product nog niet.

De naam is USCF Crescent Crypto Index Fund (“XBET”) met als tickersymbool XBET. Het is de bedoeling dat de aandelen worden aangeboden aan de NYSE Arca, de derivatenbeurs van de New York Stock Exchange (NYSE).

Beleggers moeten geen verschil merken in de aankoop en verkoop van de aandelen. In de aanvraag omschrijft Crescent bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) als "volatiele" en "grotendeels ongereguleerde" assets.

VanEck en Bitwise ETF

Naast de XBET moet de SEC ook nog een oordeel vellen over twee andere aanvragen: VanEck/SolidX en Bitwise Asset Management. Begin april heeft de SEC het besluit over de Bitwise ETF uitgesteld naar mei.

De SEC moet hierover volgende week donderdag 16 mei beslissen. Het besluit over de VanEck ETF volgt dinsdag 21 mei.

Bitcoin ETFs

De verwachtingen in de markt zijn niet hooggespannen, want nog geen enkele aanvraag (die sinds 2017 worden ingediend) voor een ETF is goedgekeurd.

Een goedkeuring kán leiden tot een nieuwe instroom van kapitaal omdat het voor "Wall Street" vertrouwd is om in ETF's te beleggen.

Marktvolgers en ook hedgefondsen zoals Morgan Creek Capital verwachten dat de adoptie onder institutioneel geld een langdurig proces is. De horten en stoten van de markt uit 2017 gaan we voorlopig niet zien, zo is de gedachte.

Bitcoin koers

Een afwijzing van de lopende ETF's kán druk zetten op de bitcoin prijs, zoals eerder in augustus 2018 is voorgevallen. Recente tegenslagen in de markt (Binance hack en Bitfinex gerechtelijk onderzoek) wist BTC kranig te weren. De afgelopen week is BTC met afgerond 22% gestegen.

Een koersniveau van $7.000 is op moment van schrijven in zicht.

Bitcoin (BTC) én ethereum in één fonds, SEC bekijkt nieuwe ETF aanvraag

Bron: U.Today

Nieuwsoverzicht 10 mei

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...