UNICEF introduceert Cryptocurrency Fund voor donaties in Bitcoin en Ethereum

UNICEF gaat donaties in de vorm van cryptocurrencies accepteren. Dat maakt de United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF) bekend in een persbericht.

Ze gaan samenwerken met de Ethereum Foundation. Zij waren ook direct de eerste partij die een donatie deed aan het Franse National Committee. De commissies van de VS, Australië en Nieuw-Zeeland accepteren ook cryptocurrencies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

UNICEF donaties Bitcoin en Ethereum

Volgens het bericht kunnen nu Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) als donatiemiddel worden ingezet. Deze cryptovaluta komen terecht in het UNICEF Cryptocurrency Fund.

Verder zetten ze deze giften niet om naar fiat geld. Opmerkelijk genoeg bewaren en versturen zij de munten dus in de vorm waarin zij ze binnen krijgen.

De directeur Henrietta Fore noemt deze beslissing een “nieuwe en spannende onderneming”.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Henrietta Fore”]”Als digitale economieën en valuta de potentie hebben om het leven van de toekomstige generaties te verbeteren, is het belangrijk dat wij deze mogelijkheden onderzoeken. Dat is waarom de Cryptocurrency Fund is opgericht en het is een belangrijke en welkome stap voorwaarts voor het ontwikkelingswerk.”[/penci_blockquote]

De Ethereum Foundation heeft al aangegeven welke vier projecten de eerste donatie hebben ontvangen. Het gaat om drie partijen die steun krijgen van de UNICEF Innovation Fund en een project dat internet voor scholen verzorgt.

“Samen met UNICEF willen wij middels het Cryptofund de basisbehoeften en -rechten voor iedereen mogelijk maken.”

Vorig jaar begon UNICEF al met experimenten om crypto donaties te ontvangen. Destijds ging het om negen verschillende tokens vanuit verschillende crypto-gerelateerde initiatieven.

De stap om de switch van crypto naar fiat te vermijden, komt op het juiste moment. In de afgelopen maanden hebben verschillende betalingsverwerkers geweigerd om donaties te verwerken (of het met vertraging uiteindelijk toch toe te staan).

Donaties in Bitcoin

Donaties aan de Hong Kong Free Press kwamen namelijk niet door: BitPay hield ze tegen. In dit soort situaties speelt er veel meer dan humanitaire welwillendheid, maar UNICEF hoeft zich hier dus niet druk over te maken. Een cryptodonatie blijft een de cryptodonatie.

BitPay hield overigens ooit ook een donatie van $100.000 tegen die bedoeld was om de bosbranden in de Amazone mee te bestrijden. Volgens de betaalprovider stonden de instellingen van het account niet goed.

Het vasthouden van cryptomunten kan overigens heel goed uitpakken. PirateBay heeft in zes jaar tijd meer dan $1 miljoen aan donaties in BTC ontvangen. De waarde is in de loop van de jaren enorm gestegen omdat Bitcoin de welbekende opmars maakte.

Japan verduidelijkte deze week de regels rondom cryptodonaties. Cryptomunten bevonden zich namelijk nog helemaal buiten de wet die hier voor op was gesteld.

Politici konden op een ‘legale’ manier een maas in de regelgeving gebruiken om met cryptovaluta giften te ontvangen voor de campagnes voor bijvoorbeeld de verkiezingen.

Bron: Bitcoinist