Bitcoin fraudezaak van $63 miljoen eindigt met dodelijke afloop

Bitcoin (BTC) fraudeurs hebben in India voor circa $63 miljoen particuliere beleggers opgelicht. Blijkbaar was dat niet genoeg, want hij wilde ook zijn compagnons een loer draaien. Toen de bende achter zijn oplichtingspoging kwam, is de bendeleider meerdere malen gemarteld en overleden aan zijn verwondingen.

Bitcoinfraude in India

Volgens The Times of India heeft de politie een fraudezaak van 4,5 miljard Indiase rupee ($62.7 miljoen) opgelost.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Diverse beleggers in de regio’s Manjeri, Pandikkad en Malappuram in de Zuid-Indiase staat Kerala zijn voor tientallen miljoenen opgelicht.

Voor bendeleider Skakoor (35) was dit blijkbaar niet genoeg. Hij vertelde aan een mede-bendelid dat zijn wallet was gehackt. Hij wilde zijn eigen cryptomunt lanceren om de gedupeerde beleggers te compenseren.

Zijn compagnons hadden zo hun twijfels over dit verhaal en wilden de inlog van zijn bitcoin wallet achterhalen.

Lees ook: mede-oprichter bitcoin beurs Bitmarket dood gevonden in bos na sluiting

Marteling met dodelijke afloop

Vanaf 12 augustus was de bende op de vlucht geslagen en ging de bende op zoek naar een huurhuis in de regio Dehradun. Vanaf 26 augustus hebben de bendeleden druk uitgeoefend op de bendeleider om de inlogdetails van zijn wallet vrij te geven.

Toen hij dit weigerde, heeft de bende de man meerdere malen gemarteld, echter zonder succes.

Tijdens één van de martelsessies verloor Shakoor zijn bewustzijn en de bendeleden brachten hem in paniek naar twee aparte ziekenhuizen om zijn leven te redden. Hij wist namelijk als enige de inlog van de wallet met daarop de grote hoeveelheid bitcoin.

Beide doktoren bevestigden onafhankelijk zijn dood, waarop de bende zich snel uit de voeten maakte. De politie heeft vijf man echter gearresteerd en ze worden verdacht van doodslag.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...