Venezolaan bouwt hardware voor Bitcoin Lightning Network tijdens blackouts

De inwoners van Venezuela worden geteisterd door een energiecrisis. In maart van dit jaar begonnen de blackouts, gehele gebieden in het land komen dan zonder elektriciteit te zitten.

De Venezolaan Randy Brito vertel tegenover Coindesk over zijn open-source project genaamd Locha Mesh Initiative. Met dit initiatief werkt men aan manieren om om berichten en transacties te kunnen sturen zonder internet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerste blackout

Tijdens de eerste blackout kwam Brito tot de conclusie dat de afhankelijkheid van internet de adoptie van bitcoin (BTC) remt. Het is in Venezuela niet zo makkelijk als hier om gebruik te maken van BTC.

Brito: “Cryptovaluta gebruiken kan in Venezuela erg lastig zijn. Sommige mensen hebben al moeite met het downloaden van een wallet door het gebrek aan infrastructuur.”

Wanneer er wel stroom en (traag) internet is, dan nog is het moeilijk om bitcoin te gebruiken.

Locha Mesh

Locha Mesh heeft nu twee verschillende hardwareprojecten: Turpial en Harpy. Beide apparaten dienen als een router die niet afhankelijk is van de lokale internetverbinding. De hardware zoekt constant contact met elkaar.

Wanneer één van de apparaten wél contact heeft met het internet kan de rest via dat punt ook toegang verkrijgen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Randy Brito”]”Deze apparaten zorgen ervoor dat we tijdens een blackout nog steeds kunnen handelen. Zo kunnen gebruikers kunnen bitcoin transacties versturen en ontvangen.”[/penci_blockquote]

Prestatie in maart

De Turpial en Harpy waren tijdens de blackout in maart in staat voor 22 uur een netwerk te onderhouden. De Harpy’s maakte zelfs verbinding met de Blockstream satelliet. De verbindingen werden vervolgens door de Turpial geregeld.

Voor gebruik van het Lightning Network moet je online zijn, anders kun je geen betalingen doen met je node. Dat hoeft echter niet voor altijd het geval te zijn. De mensen achter de Breez Lightning wallet ontwikkelen een manier om offline lightning betalingen te doen.

Verspreiden

Er zijn in de wereld meer plekken waar zo nu en dan alle stroom wegvalt. Mede daarom heeft Brito zijn hardware aan de wereld getoond op de Lightning Conference in Berlijn. Locha Mesh is van plan de apparaten in het begin van 2020 op de markt te brengen.

Bron: Coindesk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...