'Bitcoin mining fabrikanten lopen vertraging op vanwege Coronavirus'

'Bitcoin mining fabrikanten lopen vertraging op vanwege Coronavirus'

Chinese fabrikanten van bitcoin mining apparatuur lopen vertraging op vanwege de gevolgen van het Coronavirus. Hun producten komen minstens één week later aan bij hun klanten, zo melden MicroBT, Bitmain en Canaan, producenten van ASIC-chips.

Bitcoin mining rigs

Chinese lokale overheden hebben de vakantie vanwege het Chinese Nieuwjaar verlengd naar 9 februari.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat leidt tot vertraging in de leveranciersketen van mining rigs, zo vertelt Artem Eremin, product manager bij ASIC retailer 3Logic aan Coindesk.

MicroBT liet een bericht achter op het populaire WeChat. Daarin is verwezen naar het besluit van de provincie Guangdong om Nieuwjaar te verlengen naar 9 februari.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'De productie, verzending, after sales en alle administratie loopt vertraging op als gevolg hiervan'. [/penci_blockquote]

Volgens Eremin hebben Bitcoin en het beursgenoteerde Canaan vergelijkbare berichten verstuurd naar hun klanten en tussenpersonen.

Coronavirus

Het Coronavirus heet formeel nCoV-2019 en brak uit in de miljoenenstad Wuhan als aangelegen regio's. Op moment van schrijven zijn er 170 slachtoffers gevallen en 7.700 mensen besmet.

Binnen de bitcoin wereld verschillen de meningen welke invloed de epidemie heeft op de bitcoin prijs. Maar in eerste instantie is het effect merkbaar bij de regionale aandelenmarkt.

Maar hoe beleggers hier de komende weken verder op reageren, is nu lastig aan te geven. Minder vertrouwen in de markt kan namelijk ook leiden tot een daling van alle assets, bitcoin en goud incluis.

Lees meer over:
Bitcoin BTC mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties