Venezolaanse overheidsdienst neemt 315 bitcoin miners in beslag

De Bolivarian National Guard van Venezuela heeft 315 bitcoin mining rigs in beslag genomen. Deze groep valt onder het ministerie van Defensie. Ze staan ook wel bekend als de Armed Forces of Cooperation.

Bitcoin minen in Venezuela

Een officieel account van commandant Adolfo Rodríguez Cepeda maakte deze inbeslagname Twitter bekend. Hij schreef dat de Bitcoin mining rigs zijn geconfisqueerd “omdat men niet over de vergunning beschikte die was afgegeven door de National Superintendence of Cryptoactives and Related Activities (Sunacrip).”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sunacrip is de hoogste autoriteit op het gebied van cryptocurrencies in Venezuela. De in beslag genomen machines zijn Antminer S9’s, schrijft de lokale nieuwswebsite CriptoNoticias.

De Antminer S9 is een van de meest populaire oudere generatie miners. De rigs zijn ontwikkeld door Bitmain, maar zijn op dit moment nog nauwelijks winstgevend. Onderzoek van The Block in mei liet toonde echter wel aan dat deze rigs destijds samen nog goed wel goed waren voor ongeveer 23% van de totale hashrate.

Inmiddels zijn er met de WhatsMiner van MicroBT en ook de S19 (Pro) van Bitmain betere en efficiëntere rigs op de markt.

Antminer S9’s zijn (daarom) momenteel in de uitverkoop. Je kunt al een unit aanschaffen voor $100 tot $300. De in beslag genomen apparatuur is dus ongeveer $94.500 waard. Het is niet duidelijk wie er precies achter deze mini mining farm zit.

Het minen van Bitcoin is overigens niet illegaal in Venezuela. Er is echter wel een registratie bij Sunacrip vereist. En gezien aan deze voorwaarde niet kon worden voldaan, greep de Bolivarian National Guard in.

Regels omtrent mining

Wereldwijd wordt er steeds meer toegezien op de mining industrie. Zo wil Iran het minen van Bitcoin nationaal stimuleren. De Iraanse president Hassan Rouhani heeft enkele autoriteiten opgedragen om wet- en regelgeving op te stellen voor de opbloeiende Bitcoin industrie.

Daarnaast wil Kazachstan de komende drie jaar $738 miljoen aantrekken om haar mining activiteiten uit te breiden. Het land geldt als één van de grootste producenten die stroom omzetten in satoshi’s. Momenteel telt het land 14 mining farms, wat samen goed is voor $201,7 miljoen aan investeringen.

Volgens een recente update heeft het land een nieuw wetsvoorstel opgesteld dat crypto, blockchain en mining vermeldt. Het voorstel ligt nu bij het lagerhuis van het parlement. Het idee achter deze wetgeving is dat miners geen belasting hoeven te betalen omdat het onderdeel is van ‘technologische vooruitgang’.

Aan de andere kant meldden we eind mei nog dat China de druk op de miners uit de provincie Sichuan opvoert. Alle gemeenten zijn aangestuurd om mijnwerkers te “begeleiden” om hun farms te sluiten.

Heb je vragen over het minen van Bitcoin? Kom eens langs in een van onze Telegram chats.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCVenezuela