Bitcoin miningfirma van Nederlandse crypto-miljonair maakt weer winst

Bitcoin miningbedrijf Hut 8 heeft in het tweede kwartaal van 2019 weer winst gedraaid, na het verliesgevend 2018, zo meldt de beursgenoteerde Canadese firma in een persbericht. Oprichter van de onderneming is de Nederlander Marc van der Chijs, woonachtig in Canada en bekend van zijn onorthodoxe uitspraken over de bitcoin prijs.

Bitcoin mining weer winstgevend

Over het afgelopen kwartaal heeft de firma circa 28,3 miljoen Canadese dollars (CAD) aan omzet gemaakt, terwijl in hetzelfde kwartaal vorig jaar dit met 7,8 miljoen CAD een stuk lager was. De bruto winst kwam uit op 13,1 miljoen, terwijl vorig jaar verlies is gemaakt in kwartaal twee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miningfirma van Nederlandse crypto-miljonair maakt weer winst

Bedragen in Canadese dollars (1 CAD = 0,75 USD)

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Andrew Kiguel, CEO Hut8"]Het afgelopen kwartaal is het meest winstgevende uit de historie van ons bedrijf. We hebben de operationele kosten kunnen verlagen, terwijl de prijs van bitcoin sinds april 2019 sterk is gestegen.[/penci_blockquote]

Hut 8 maakt gebruik van Bitfury chips om BTC te minen.

Nederlandse (crypto-)miljonair

Oprichter van de Hut 8 onderneming is Marc van der Chijs, bekend als succesvol zakenman en bitcoin-maximalist. De Nederlander heeft al enkele succesnummers achter zijn naam staan.

Zo richtte hij in China in 2005 Tudou op, de Chinese evenknie van Youtube, om in 2012 ingelijfd te worden door concurrent Yukou voor de lieve som van $5 miljard. In China was hij actief in de gaming wereld (Spil Games Asia, UnitedStyles, Uvamo.com en Dianrong.com). In zijn nieuwe thuisland Canada steekt hij zijn kapitaal in technologie – en blockchainbedrijven, waaronder Hut8.

Recentelijk heeft hij op zijn persoonlijke blog verslag gedaan van een bezoek naar een mining farm van Hut8.

We spraken hem vorig jaar tijdens een blockchainevent bij het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht. Daarin sprak hij onder de ambitie uit om een 'cryptobank' op te richten.

Minen van 1 bitcoin: $2.757

Het 'kost' Hut 8 naar eigen $2,757 om één bitcoin te minen, terwijl de prijs op dit moment rond de $9.500 ligt. Het jaar 2019 startte met een prijs van $3.700. Zie hieronder de opmars die BTC tot nu toe heeft doorgemaakt.

Bitcoin miningfirma van Nederlandse crypto-miljonair maakt weer winst

bron: Messari

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...