Bitcoin mining difficulty rate daalt met ruim 9%, gunstig voor miners

De bitcoin (BTC) mining difficulty rate is gedaald met 9,29 procent. Elke twee weken wordt de moeilijkheidsgraad van het protocol automatisch aangepast.

Bitcoin difficulty rate: -9%

De ‘bitcoin difficulty’ is een term om de moeilijkheidsgraad om een hash onder een bepaald getal te vinden. Het is – simpel uitgelegd – een wiskundige puzzel die een miner moet oplossen om een block te vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol van bitcoin zich aan, waardoor de gemiddelde tijd voor het vinden van een block op circa 10 minuten ligt.

Nu de difficulty rate is bijgesteld met 9 procent, is dat gunstig voor miners. Mining bedrijven kunnen met – gelijkblijvende rekenkracht – ‘gemakkelijker’ een nieuw Bitcoin block vinden.

Voor het vinden van een nieuw block ontvangt een miner een ‘block subsidy’ van 6,25 BTC en de transactie fees.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...