Bitcoin ontwikkelaars actiever dan ooit, 510 commits op GitHub in april

Ontwikkelaars die aan Bitcoin werken zijn actiever dan ooit tevoren. De afgelopen weken is er namelijk veel activiteit te zien op de GitHub van het protocol, meldt Decrypt.

Bitcoin protocol

Alleen in april al had Bitcoin Core 510 nieuwe commits. Dat is meer dan in welke andere maand hiervoor dan ook. Een commit betekent dat er een stukje code wordt geüpload naar Github. Dit is een populaire website voor het hosten van open-source projecten. Dit is de hotspot waar alles qua innovatie van en met de code van Bitcoin bij elkaar komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zijn maar een paar maanden die in de buurt komen van de activiteit van de afgelopen maand. In april 2018 en oktober en november 2019 waren er meer dan 400 commits per maand.

Bitcoin Core is de meest gebruikte software om de Bitcoin blockchain mee te runnen. Men noemt het ook wel eens de standaard voor de blockchain. Het is gepubliceerd door Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, en men werkt er (gelukkig) dus nog steeds aan door.

Decentraal en open-source

De ontwikkeling van Bitcoin Core wordt gedeeltelijk gefinancierd door het MIT Digital Currency initiatief. Er zijn ook steeds meer bedrijven die een developer in dienst nemen om aan het open-source protocol te werken. Zo heeft Square Crypto een anonieme developer op de loonlijst staan.

Hoewel er mensen zijn fulltime aan het protocol werken, kan nagenoeg iedereen met relevante kennis en ervaring meehelpen. Volgens GitGitLog zijn er in totaal meer dan 800 contributors aan Bitcoin Core.

Vanuit ons kleiner Nederland wordt er ook bijgedragen. De twee bekendste developers zijn Wladimir van der Laan en Sjors Provoost.

Een oorzaak van de stijging zou kunnen zijn dat er meer mensen thuis zitten door het coronavirus en dat er daardoor meet ontwikkeld en verbeterd wordt aan het protocol. Het heeft niet zo zeer iets met de halving te maken. De halvering van de block reward zit al ingebakken in het protocol. Lees hierover meer in ons eerdere artikel.

Bitcoin ontwikkelaars actiever dan ooit, 510 commits op GitHub in april

Kom ook eens langs in onze Telegram groep om mee te chatten over alle ontwikkelingen!