Nederlandse Rode Kruis accepteert bitcoin als donatie vanwege Coronavirus

Nederlandse Rode Kruis accepteert bitcoin als donatie vanwege Coronavirus

Het Nederlandse Rode Kruis accepteert bitcoin (BTC) als donatie op haar website. Dat maakt de organisatie afgelopen week bekend, als gevolg van de aandacht voor het Coronavirus (COVID-19).

Rode Kruis en bitcoin

Als je nu naar de website van het Rode Kruis gaat, dan staat bitcoin vermeld op de donatiepagina.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder deze week is het Italiaanse Rode Kruis een actie gestart om donaties te werven voor meer medisch onderzoek en ondersteuning vanwege het Coronavirus. Daarmee hoopt de organisatie tienduizend euro aan cryptovaluta op te halen bij donateurs.

Donaties via het Lightning Network

Ook bekende hulporganisaties zoals Unicef accepteren de cryptomunt als donatiemiddel. Ook voor de studentenprotesten in Hongkong en voor Wikileaks blijkt bitcoin een geëigend middel om hun doelstellingen te steunen.

Afgelopen week ging de Human Rights Organization uit New York nog een stap verder: donaties via het Lightning Network via de BTCPay Server.

Bitcoin, in 2008 bedacht door Satoshi Nakamoto, is een middel om mee te betalen en/of te sparen. Er zijn nu ruim 18,3 miljoen bitcoin gedolven en in 2140 wordt de laatste BTC gemined. De huidige transacties zijn grotendeels gerelateerd aan handel en niet zozeer aan betalingen.

Investeerders zien bitcoin als een alternatief voor aandelen, obligaties en zelfs goud. De koers kenmerkt zich door scherpe schommelingen. Aanstaande mei staat de bitcoin halving op het programma.

Miners krijgen dan voor het delven van een block 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC nu. Dagelijks worden er nu 1.800 BTC gemaakt.

Lees meer over:
Bitcoin BTC donatie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties