“Bitcoin (BTC) door de $10.000 door Consensus-effect?”

Wellicht heb je het al enkele keren voorbij zien komen: Consensus NYC. Van 13 tot 15 mei zijn in New York namelijk het jaarlijkse Consensusexpo. Sinds 2015 komen hier de ‘knappe koppen’ bij elkaar om te praten en discussiëren over de toekomst van blockchain en crypto. Wat is het effect op de bitcoin (BTC) koers?

Consensus NYC 2019

Bedrijven en ontwikkelaars houden discussiepanels en laten hun nieuwe producten zien. De afgelopen jaren zagen we telkens rondom deze Consunsus conferentie een interessant gebeuren: Bitcoin en altcoins stegen respectievelijk 77% en 161% in de periode ná deze bijeenkomst. In drie van de vier laatste jaren waren er aanzienlijke winsten te behalen in de maanden na ‘de Consensus’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de vijfde jaarlijkse Consensus die na dit weekend gaat beginnen én wetende dat de conferentie een flinke impact kan hebben op de groei van de markt en de industrie, is het interessant om een voorspelling te doen voor de komende maanden, mocht de trend van de afgelopen jaren zich blijven doorzetten.

Vorig jaar een uitzondering

De kans is ook groot dat veel traders sinds de bullmarkt in Bitcoin (BTC) zitten. De kans is groot dat het gros van de cryptoholics dus nog nooit de post-consensus periode hebben meegemaakt. Er zijn echter wel meer evenementen die worden aangehaald als katalysatoren voor een bullmarkt: de uitbetalingen van de bonus van Wall Street of het Chinese Nieuw jaar. Het past allemaal in hetzelfde rijtje van zoals de Post-Consensus periode.

We weten allemaal dat 2018 nou niet echt het jaar is die de boeken in gaat als ‘geweldig’. De prijs daalde van de ATH van $20.000 terug naar zo’n $3200. Uiteraard zat hier ergens de Consensus 2018 middenin. Maar buiten deze uitzondering is er een interessant patroon te herkennen.

De ‘Consensus Pump narrative’

In de tweet van Crypto_Bobby zien we dit ook terug. Vorig jaar bleef de prijs van Bitcoin en altcoins nagenoeg gelijk. In de periode na de consensus zakten zie maar liefst (respectievelijk) 28% en 40%. Maar… de jaren hiervoor is dat wel anders geweest.

De stijgingen van 2015 tot 2017 zijn indrukwekkend te noemen. Zowel tijdens de consensus als de twee maanden erna waren en gigantische stijgingen te zien. Het lijkt dat we dit jaar in hetzelfde patroon uitkomen; Bitcoin steeg in de week voor Consensus 2019 namelijk met (op moment van schrijven) met maar liefst 16,82% tot een prijs van $6700.

Bitcoin update

Verwachting voor Bitcoin

De drie jaren dat de post-consensus-theorie op ging, zagen we dat de prijs van een BTC in de twee maanden na het evenement met 121%, 78% en 138% steeg. Gezien de stijging van ‘During Consensus’ al 16,82% steeg, zou het zomaar kunnen dat we dit patroon terug gaan zien. Ondanks dat het natuurlijk gissen, gokken en natte vingerwerk is, is het wel leuk om een snelle berekening te maken.

Op moment van schrijven is één BTC $6700 waard. Volgens deze ’theorie’ kunnen we in juli een prijs verwachten tussen de $12.000 (+78%) en de $16.000 (+138%). Heb jij je stoelriemen al vast? Het klinkt te mooi om waar te zijn, en lees dit artikel natuurlijk met een cynische glimlach op je gezicht: “Wishful Thinking..”

De komende maanden zullen laten zien wat we van Bitcoin kunnen verwachten. Lees ook de update van Bitcoin Consultant John van Meer over de prijs van BTC.